Рятувальники розповіли про ситуацію у Харківській області на 18 травня

18.05.2022 09:50 Область Online
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області
За добу пожежі спалахнули у Богодухівській, Циркунівській та Чугуївській громадах Харківської області.

За добу рятувальники мали 34 оперативні виїзди по Харківській області. З них 11 виїздів на гасіння пожеж, спричинених російськими обстрілами. Пожежі трапились у Чугуївському (5) та Харківському (6) районах області. Від вогню постраждали приватні будинки, надвірні забудови, гаражі, об'єкти інфраструктури та природні екосистеми.

У Циркунівській громаді снаряд поцілив на територію двох приватних домівок. Унаслідок цього горіло два будинки та надвірні забудови. Понад півтори години з вогнем боролись чотири підрозділи ДСНС.

О 8:55 загорілась хвойна підстилка лісового масиву у Богодухівській громаді. Вогонь швидко набрав значної сили та перекинувся на сухостій. Два оперативні відділення 51-ї ДРПЧ боролись з пожежею до 11:10.

У Чугуєві о 21:28 горіли шість гаражів, пожежа сталась не через обстріли. На місці працювали три одиниці пожежно-рятувальної техніки ДСНС та 18 рятувальників. О 00:40 пожежу вдалось ліквідувати.

Крім того, протягом доби проводились аварійно-рятувальні роботи та розбирання завалів у зруйнованих будівлях Київського, Індустріального районів міста Харкова і Дергачівській громаді. Силами піротехнічних підрозділів ДСНС знешкоджено 16 ворожих боєприпасів.