Ремонт укриття в Панютинському ліцеї: нові можливості для навчання у Лозівській громаді

27.09.2024 10:43 Область Online
Ремонт укриття у Панютинському ліцеї/ Фото:Тетяна Мохарєва Ремонт укриття у Панютинському ліцеї/ Фото:Тетяна Мохарєва

Лозівська громада ремонтує укриття у Панютинському ліцеї. Його облаштування дозволить начальному закладу проводити навчання у змішаній формі.

Про це кореспондентці “Слобідського краю” розповіла директор Панютинського ліцею Тетяна Мохарєва.

У Панютинському ліцеї навчається понад 900 учнів. Заклад є опорним та має шість філій. Він складається з трьох корпусів, де раніше вже було облаштоване одне укриття.

- Нині наш заклад працює у дистанційному режимі. Діюче укриття розраховане на 300 учнів, і його ми використовуємо частково, - зазначила Тетяна Мохарєва.

Завдяки фінським благодійникам, які розробили проект відновлення, проводиться облаштування ще одного укриття. Вже встановлено всі комунікації, облаштовано туалети, відремонтовано стіни та підлогу.

- Меморандум про співпрацю міжнародні партнери уклали з Лозівською міською радою. Завдяки їх підтримці ми сподіваємось повернути 450 учнів за парти й підвозити на навчання школярів з сільської місцевості, які входять до мережі нашого опорного закладу, - додала Тетяна Мохарєва.

Лозівська громада ремонтує укриття у Панютинському ліцеї.             

                                            Ремонт укриття у Панютинському ліцеї / Фото: Тетяна Мохарєва

Крім того, міжнародні партнери також зобов’язалися обладнати укриття під класи, встановивши шафи, парти, флітчарти, куточки розвантаження, дошки та роздаткові матеріали. Завершення робіт очікують на кінець жовтня.

Раніше ми писали, що У Савинській громаді Харківської області облаштоване протирадіаційне укриття, що відповідає усім вимогам безпеки і може вмістити понад 400 осіб.