Рф формує нову бригаду «Барс» для боїв на Харківщині: готують майже 5000 військових

29.08.2024 10:09 Область Online

Здійснюється формування добровольчої бригади «Барс» у складі трьох добровольчих загонів «Барс-Брянск», «Барс-Курск», «Барс-Белгород» загальною чисельністю 4921 військовослужбовець, які будуть виконувати завдання в інтересах угруповання військ «Сєвєр».

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на ОТУ «Харків» та Генштаб.

Протягом минулої доби відбулося 2 ініційованих ворогом бойових зіткнення. Також російські терористи завдали 6 авіаударів з використанням 6 КАБів та 22 некерованих авіаційних ракет. Крім того, російські окупанти завдали 43 удари дронами-камікадзе та 393 рази обстріляли позиції Сил оборони України.

На Харківському напрямку відбулося два ініційованих ворогом бойових зіткнення. Бої точилися в районах населених пунктів Липці та Вовчанськ. 

У Вовчанську в рамках підготовки до штурмових дій противник здійснив спробу доставки особового складу до центральної частини міста із застосуванням 2 танків та 2 МТЛБ, зазнав втрат та відійшов. 

На Куп’янському напрямку кількість бойових зіткнень за добу добігла двадцяти трьох. Сили оборони відбивали атаки в районах Стельмахівки, Кругляківки, Синьківки та Колісниківки.

Нагадаємо, що 29 серпня близько 00:10 армія рф здійснила обстріл села Одноробівка з реактивної системи залпового вогню «Град».

Нагадаємо також, що енергетики Харкова працюють над відновленням світла після нічних обстрілів Харківщини.