Росія завдала по Харківщині масованих обстрілів: багато руйнувань, є загиблий

01.11.2023 08:56 Область Online
Фото: ДСНС України у Харківській області Фото: ДСНС України у Харківській області

У Харківській області протягом доби сталося 5 пожеж від ворожих обстрілів.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Головне управління ДСНС України у Харківській області.

  • 1 листопада близько 8:00 ворог обстріляв м. Куп'янськ. Попередньо, без постраждалих.
  • 31 жовтня близько 12:30 російські війська обстріляли приватний сектор м. Вовчанськ. Унаслідок влучання снарядів зайнявся житловий будинок, вогонь охопив площу 100 кв. м. Рятувальники гасили вогонь протягом 3-х годин, завдяки їх зусиллям удалось врятувати сусідній будинок. Без постраждалих.
  • Згодом ворог атакував населені пункти Куп’янщини, в результаті чого там виникло 2 пожежі. Одна з них сталася за межами с. Мала Шапківка Кіндрашівської громади, де на відкритій території горіла трава на площі 4 га. Вогнеборці загасили вогонь та запобігли розповсюдженню полум’я на приватний сектор.
    Інша пожежа сталася у с. Кучерівка Петропавлівської громади. На території приватного сектора спалахнув житловий будинок на площі 100 кв. м. В обох випадках обійшлося без постраждалих.

Обстріл Куп'янський район 

Наслідки обстрілу приватного будинку в Куп'янському районі, Харківська область / Фото ДСНС

  • Близько 16:00 окупанти завдали масованих обстрілів по м. Вовчанську Чугуївського району. Унаслідок атак на території місцевого комунального підприємства сталася пожежа: горіла одноповерхова господарча будівля та 3 одиниці техніки на загальній площі близько 300 кв. м. Попередньо, жертв та постраждалих немає.

вовчанськ обстріл

обстріл міста вовчанськ, харківська область

ДСНС ліквідовують пожежу після обстрілу міста Вовчанськ, Харківська область / Фото ДСНС

  • Близько 20:00 під ударом знову опинилася Петропавлівська громада. Агресор поцілив снарядом у приватний будинок. Зайнялась пожежа на площі 200 кв. м. Уже за годину вогонь ліквідували, однак обстріл забрав життя цивільного чоловіка та завдав поранень жінці.
  • Близько 23:30 ворог вдарив керованою авіабомбою по с. Подоли Куп'янського району, пошкоджено 2 приватні будинки. Без постраждалих.
  • Також ввечері була атакована територія Ізюмського району. Пошкоджень зазнала будівля пожежної частини, самі рятувальники не постраждали.
  • Триває розмінування. За добу піротехнічні підрозділи ДСНС знешкодили 127 одиниць вибухонебезпечних предметів.
  • О 13:10 стало відомо про нещасний випадок, який стався у с. Велика Комишуваха Барвінківської громади. Попередньо, 60-річний чоловік підірвався на невідомому вибухонебезпечному предметі на власному подвір’ї. В результаті вибуху він отримав значні поранення та був госпіталізований до лікарні.

Нагадаємо, у додатку «Дія» з'явилася нова послуга. Тепер у додатку можна знайти місце розташування  Пунктів Незламності по всій Харківській області та прокласти до них маршрут. Аналогічна функція є і у Харкові, де за допомогою чат-бота «Харків – твій дім» містяни також можуть прокласти маршрут до найближчого укриття.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.