Які населені пункти прикордоння Харківщини штурмують окупанти: оновлені дані

30.06.2024 13:24 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Оновлена інформація про події на Харківському і Куп’янському напрямках станом на 30 червня 2024 року.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генштаб ЗСУ та очільника ХОВА Олега Синєгубова.

За останніми даними, на Харківському напрямку Сили оборони успішно відбили одну атаку в районі Глибокого. Проте як на Куп’янському напрямку, зокрема в районі Стельмахівки, просто зараз точиться бій.

За минулу добу на цих напрямках ворог втратив 168 військових, одну бойову броньовану машину, одну артсистему та 11 автомобілів. Також було пошкоджено російський танк, чотири артсистеми та чотири автомобілі.

Харківський напрямок

Оперативна обстановка на Харківському напрямку, район Глибокого / Фото: DeepState

Нагадаємо, вранці 30 червня стало відомо, що на Харківському напрямку вдалося 12 разів зупинити противника у спробах покращити своє положення поблизу Вовчанська. Тут ворог зазнав втрат та відійшов.

На Куп’янському та Лиманському напрямках кількість бойових зіткнень зросла до 13. Росіяни намагалися відтіснити Сили оборони з позицій у районах Синьківки, Степової Новоселівки, Стельмахівки, Греківки, Невського та Торського. П’ять атак удалося відбити. 

– Ситуація хоч і важка, але знаходиться під контролем наших оборонців, які успішно стримують ворожі навали на цій ділянці вже понад рік, – зазначив начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

Нагадаємо, раніше начальник Вовчанської міської військової адміністрації Тамаз Гамбарашвілі повідомляв, що ситуація у Вовчанську вкрай важка. Через масовані удари місто було фактично знищено. 

Оперативні новини читайте в нашому Telegram