Росіяни залучать добровольців з Єгипту для наступу на Харківську область: що кажуть військові

04.08.2024 11:47 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Оновлена інформація про події на Харківському і Куп’янському напрямках станом на ранок 4 серпня 2024 року.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова та Генштаб ЗСУ.

Від початку доби на Харківському напрямку відбулося 6 бойових зіткнень. Силам оборони вдалося відбити атаки противника в районах Глибокого, Тихого та Вовчанська. Наразі там триває одне боєзіткнення.

– У Вовчанську ворог активізував повітряну розвідку за допомогою БпЛА, проводить переміщення особового складу. Відмічено передачу окремих позицій противника від штурмових загонів 4-ї добровольчої штурмової бригади підрозділам 153-го танкового полку 47-ї танкової дивізії у північній частині міста. До ведення бойових дій противник залучає іноземних добровольців, зокрема громадян Єгипту, – повідомили в ОТУ «Харків».

Вовчанськ, Харківська область

Оперативна обстановка на Харківському напрямку, район Вовчанська / Мапа: DeepState

На Куп’янському напрямку російські військові провели 14 наступальних дій у районах Синьківки, Колесниківки, Глушківки, Стельмахівки, Андріївки та Берестового. 12 атак удалося зупинити, проте 2 тривають і досі. Як зазначили у Генштабі, саме цей напрямок наразі є одним з найбільш активних. 

Нагадаємо, у прикордонних населених пунктах Харківської області окупанти почали активно використовувати нову тактику. Тепер вони б'ють FPV-дронами по місцевих мешканцях. Цілять переважно в цивільні автівки та місця скупчення людей. За останні дні зафіксовано вже чотири подібних випадки.