Розмінування Харківської області: що зробили сапери за тиждень

22.06.2023 13:23 Область Online

У Харківській області з 15 по 21 червня сапери розмінували 304 гектари території, з них майже 108 гектарів сільгоспугідь.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу ХОВА.

Сапери перевірили понад 72 кілометри ліній електропередач та підключили до мережі 394 абоненти, з яких 222 – повторно. Крім цього, сапери обстежили 8,1 кілометра ділянок автодоріг, 170 метрів водопроводів та 4,4 кілометра водогону.

Раніше ми писали, що Харківська область залишається найбільш засміченим вибухонебезпечними предметами регіоном країни. Розмінування проводяться на об’єктах критичної інфраструктури. Сапери розмінували майже 2250 кілометрів ліній електропередач, понад 260 кілометрів газопроводу та більш як 18 кілометрів водогонів.

Харківська область, Розмінування. статистика з 15 по 21 червня

Мінна небезпека в Харківській області залишається високою. Наразі в області працює 32 піротехнічні розрахунки, до яких входить 161 людина та 64 одиниці техніки. Проте такої кількості наразі замало.

Поліція і ДСНС учергове закликають жителів деокупованих територій бути вкрай обережними та не ризикувати життям і здоров’ям.

  • Не рухайтесь невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами.
  • Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети.
  • Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією.
  • У разі виявлення підозрілого предмета повідомте про знахідку в ДСНС або Нацполіцію за телефонами 101, 102 або 112.

Нагадаємо також, що за тиждень з 12 по 18 червня в Харківській області на мінах підірвалося двоє цивільних людей.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.