Які дороги планує відремонтувати Сахновщинська громада завдяки конкурсу «Громада на всі 100»

01.10.2024 14:50 Область Online
Фото ілюстративне / Слобідський край Фото ілюстративне / Слобідський край

Більшість доріг у громаді потребують ремонту, а сполучення Сахновщина-Красноград знаходиться у критичному стані.

Про це кореспондентці «Слобідський край» розповів перший заступник голови Сахновщинської селишної ради Максим Карплюк.

Сахновщинська громада представила свій проєкт на конкурсі «Громада на всі 100». Їх мета -  отримання необхідної техніки для ямкового ремонту доріг в опорних селах та зокрема на автобусних маршрутах.

 - Це чудова нагода отримати техніку без витрат з місцевого бюджету, - зазначив Максим Карплюк. - Дорожній фонд у нашій громаді перебуває не у найкращому стані, а сполучення Сахновщина-Красноград взагалі критичне. Відновлення дорожнього полотна стане важливою ініціативою для нашої громади.

Відбір учасників конкурсу проходитиме у кілька етапів. Спочатку через онлайн-голосування буде обрано 20 найкращих проєктів, ще 20 визначить експертне журі. Загалом, конкурс триватиме до 21 лютого 2025 року, а голосування стартує 14 жовтня. Участь у голосуванні можуть брати громадяни України віком від 14 років, які зареєстровані у Facebook.

- Нам потрібен автомобіль для ямкового ремонту та машинна установка з мілким гравієм, яка пломбує ями, - додав Карплюк. - У нашу громаду входить 64 села, і в першу чергу плануємо почати ремонти в найбільших населених пунктах, таких як Катеринівка, Лигівка, Аполонівка, Агіївка та Сахновщина, а також на автобусних маршрутах, що сполучають нас з адміністративним центром.

Нагадаємо, конкурс «Громада на всі 100» реалізується ТОВ «СЛМ Новини» за підтримки Громадської організації «Український Кризовий Медіа-Центр» в межах програми USAID. Участь у ньому надає можливості громадам втілювати новаторські ідеї для розвитку своїх територій.

Раніше ми писали, що Солоницівська громада також бере участь у даному конкурсі з проєктом «Соціальний автобус» задля налагодження автобусного сполучення між населеними пунктами громади.