Серія вибухів у Харківській області: куди поцілили окупанти у ніч на 30 травня

30.05.2024 08:35 Область Online
Наслідки ракетних влучань у Малій Данилівці, 30 травня / Фото: Олександр Гололобов Наслідки ракетних влучань у Малій Данилівці, 30 травня / Фото: Олександр Гололобов

У ніч на 30 травня російські військові завдали ракетного удару по Харкову та Малоданилівській громаді Харківської області. Станом на ранок відомо про чотирьох постраждалих.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова, мера Харкова Ігоря Терехова та Малоданилівського селищного голову Олександра Гололобова.

30 травня близько 02:00 години ночі росіяни випустили вісім ракет по Харківській області. Під ударом опинилося місто Харків та Малоданилівська громада. Атака здійснювалася з території бєлгорода.

У Харкові удар прийшовся по критичній інфраструктурі в одному з районів міста. За словами Олега Синєгубова, одне з влучань сталося у двоповерхову адміністративну будівлю КП. Споруда була частково зруйнована, там же спалахнула пожежа. 

– На місці прильоту пожежа, перебитий газогін, постраждали й навколишні будинки – бачимо багато вибитих вікон, – розповів міський голова.

На цю хвилину відомо про сімох постраждалих – 6 жінок та 1 чоловіка. Д
воє з них отримали осколкові поранення, одна – зазнала гострої реакції на стрес. За даними ХОВА, усі поранення легкі.

Нічний обстріл Харківської області

У ніч на 30 травня Харківська область зазнала ракетного удару, на фото – одна з пожеж / Фото: ДСНС Харківщини

У Малоданилівській громаді постраждав житловий мікрорайон, магазини, медичний заклад, приміщення бібліотеки та спортивної школи. Є потрапляння в будівлю місцевої ферми, там же виникла пожежа. За словами Олександра Гололобова, на територію громади прийшлися 5 з 8 ракет. Попередньо, С-300.

– Два місця влучання ракет на території навчального закладу, внаслідок чого зруйновано будівлю кінно-спортивного клубу. Також частково зруйновано будівлю гуртожитку, – повідомив Олег Синєгубов.

На місці одного з влучань загинули тварини – зокрема, кролі. Поранених серед цивільного населення немає.