Сили оборони, ймовірно, з HIMARS атакували ворожі системи С-300/400 на бєлгородщині – ISW

04.06.2024 19:27 Область Online

За словами аналітиків, українські війська 1 чи 2 червня завдали удару по російській ППО С-300/400 у бєлгородській області, ймовірно, з HIMARS.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Інститут вивчення війни.

На опублікованих 3 червня геолокаційних знімках видно дві знищені пускові установки та пошкоджений командний пункт російської ППО С-300/400 у полі на схід від кисельово (на північ від міста бєлгород).

Так, російські джерела припускали, що українські сили використовували надані США HIMARS, але українські офіційні особи ще не прокоментували цей удар.

В інституті вважають, що система ППО С-300/400 була розташована приблизно за 60 кілометрів від нинішньої лінії фронту на півночі Харківської області та понад 80 кілометрів від міста Харків, що знаходиться в радіусі дії HIMARS, але перевищує радіус дії інших систем РСЗВ, які, як повідомляється, використовують українські сили.

російські джерела все частіше стверджують, що українські війська використовують HIMARS для ударів по бєлгородській області після того, як США частково зняли обмеження на можливість України використовувати надану зброю для ударів по військових цілях у прикордонних районах рф з Харківською областю.

Нагадаємо, що на Харківському напрямку від початку доби відбулось три боєзіткнення без успіху для противника.

Також, на Харківському напрямку бійці бригади Гвардії наступу «Сталевий кордон» за допомогою FPV-дрона знищили будівлю, в якій ховалися російські військові.