Ситуація напружена: який населений пункт на прикордонні наполегливо штурмують росіяни (мапа)

18.06.2024 08:55 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Що відбувається на Харківському і Куп’янському напрямках станом на ранок 18 червня 2024 року.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова.

Сьогодні на Харківському напрямку ворог 14 разів атакував у районі міста Вовчанськ та один раз поблизу села Липці. Зокрема, у Вовчанську 10 штурмів було відбито, однак ситуація залишається напруженою.

Станом на зараз бої тривають на чотирьох локаціях, зазначили військові. Сили оборони продовжують посилювати свої оборонні позиції та рубежі.

– Упродовж доби путінські окупанти активно йшли в атаку в районі Липців та Вовчанська. Ситуація залишається важкою, але українські Сили оборони тримають її під контролем, – розповів начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

 Вовчанськ

Оперативна обстановка на Харківському напрямку, 17 червня / Фото: DeepState

На Купʼянському напрямку з початку доби кількість бойових зіткнень зросла до 14. Українські військові відбили 9 атак противника поблизу села Синьківки, також успіху не мала одна атака в районі Степової Новоселівки. 

Бої тривають поблизу Піщаного, Берестового та Степової Новоселівки.

Нагадаємо, минулого тижня прикордонники знищили будівельну техніку ворога, за допомогою якої окупанти будували фортифікаційні споруди біля міста Вовчанськ.

Також, як повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, на Харківському напрямку ворог намагається просунутися вперед у глибину наших бойових порядків та створити так званий «пояс безпеки». У Вовчанську противник загруз, незважаючи на залучені сили та засоби, які постійно поповнює за рахунок підрозділів з інших напрямків.