Ситуація напружена: де у Харківській області росіяни «тиснуть» на Сили оборони

21.06.2024 08:31 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Оновлена інформація про події на Харківському і Куп’янському напрямках станом на ранок 21 червня 2024 року.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова.

На Куп’янському напрямку ситуація залишається напруженою. За останіми даними, агресор 16 разів атакував наші позиції. Поблизу Степової Новоселівки, Синьківки, Стельмахівки та Піщаного росіяни 15 разів намагалися наступати, однак атаки відбили.

Просто зараз неподалік Стельмахівки триває бій.

Стельмахівка

Оперативна обстановка на Куп'янському напрямку, район Стельмахівки / Фото: DeepState

На Харківському напрямку російські військові, за підтримки авіації, тричі намагалися штурмувати позиції Сил оборони в районах Вовчанська, Липців і Тихого. Як зазначили військові, усі атаки вдалося відбити.

На Харківському напрямку ворог атакував у районі Вовчанська та Липців. Успіху не мав. Також українські захисники уразили два склади з БК, станцію управління БПЛА, бронетехніку та живу силу окупантів. На Куп’янському напрямку ситуація достатньо складна, – прокоментував начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

Нагадаємо, військові країни-агресорки нарощують сили для повторного наступу на Борову. За даними аналітиків, на ділянці від Райгородки до Нововодяного армія рф уже наростила до 10000 чоловік особового складу та близько 450 ОВТ, з яких 200 артсистем.

Також, як повідомив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, на Харківському напрямку ворог намагається просунутися вперед у глибину наших бойових порядків та створити так званий «пояс безпеки». У Вовчанську противник загруз, незважаючи на залучені сили та засоби, які постійно поповнює за рахунок підрозділів з інших напрямків.