Ситуація складна: ворог активно б’є бомбардувальною авіацією по прикордонню Харківщини

19.07.2024 11:07 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Оновлена інформація про події на Харківському і Куп’янському напрямках станом на ранок 19 липня 2024 року.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова та Генштаб ЗСУ.

На Харківському напрямку агресор продовжував наступати в районах Вовчанська та Глибокого. Тут відбулося 12 бойових зіткнень. Для ударів по населених пунктах росіяни активно задіювали бомбардувальну авіацію.

На Куп’янському напрямку ситуація залишається напруженою. За останніми даними, окупанти 11 разів намагалися штурмувати поблизу Синьківки, Стельмахівки та Берестового.

– Більшість штурмових дій було відбито, решта ще триває, – повідомив начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

Авіаційних ударів зазнали райони Липців, Вовчанських Хуторів, Стариці, Синьківки, Глушківки, Петропавлівки та Новоосинового.

Нагадаємо, нещодавно Володимир Зеленський заявив, що наступ росії на Харків провалився. Бійцям ЗСУ вдалося зупинити навалу російської армії на Харківському напрямку, яка розпочалася в середині травня.

Нагадаємо також, до наступальних дій на Харківському напрямку противник залучив 10350 осіб. Станом на початок липня вбитими та пораненими його втрати склали: 2939 вбитими, 6509 пораненими. Ще 45 окупантів здалися у полон. Орієнтовні втрати противника на нашому напрямку складають приблизно 91 %.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram