Третя штурмова пішла у контрнаступ на Харківщині: що відомо станом на зараз

22.08.2024 19:59 Область Online

Унаслідок контратакувальних дій на Харківщині бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти та просунулася углиб фронту на майже два км2.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на 3-тю окрему штурмову бригаду.

За чотири дні у живій силі ворог втратив три сотні особового складу, а значну кількість техніки й озброєння розбито або уражено.

– Головна задача операції була збити наступальний потенціал 20 армії рф. На дану хвилину цю задачу виконано. Унікальність операції полягала в тому, що ми наступали на переважаючого ворога і перемогли. Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, ППО, БПС і розвідки. Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу – штурмовики, – зазначив командир бригади, полковник Андрій Білецький.

Штурмові дії відвели удар ворога з напрямку Макіївки та зняли напругу з інших критичних ділянок фронту в смугах сусідніх бригад.

Нагадаємо, що ворог вдарив НАРами з озброєння вертольота Ка-52 у районі Козачої Лопані.

Нагадаємо також, що ворог завдав ударів по місту Богодухів. Унаслідок обстрілу одна людина загинула, п’ятеро – зазнали поранень.