У Будах на Харківщині пройшов шаховий турнір пам’яті Євгена Ткаченка

01.10.2024 12:12 Область Online
Шахівниця. Фото ілюстративне / Слобідський край Шахівниця. Фото ілюстративне / Слобідський край

У Будах Харківської області відбувся другий шаховий Чемпіонат пам’яті тренера Євгена Ткаченка, який зібрав дорослих та юних гравців до 13 років.

Про це кореспондентці «Слобідський край» розповів співорганізатор турніру Олександр Онопко.

Чемпіонат об’єднав три покоління шахістів: однолітків Євгена Ткаченка, його вихованців з 90-х та молодих гравців нового клубу. Усього змагалося 18 шахістів: 10 у дорослій категорії та 8 серед дітей. Найменшій учасниці було 10 років, а найстаршому — 81.

Гравці в категорії 64+ виступали під керівництвом Володимира Жукова, який зазначив, що цей чемпіонат став свідченням великої спадщини Євгена Ткаченка. Він тренував маленьких шахістів, допомагаючи їм ставати кандидатами та міжнародними майстрами, і був відомий по всій країні завдяки численним участям у змаганнях. Завдяки таким турнірам продовжується його справа.

Євген Ткаченко працював тренером у кількох громадах Харківщини та підготував не одне покоління успішних шахістів.

Шаховий турнір м. Буди

Шаховий турнір м. Буди / Фото: Олександр Онопко

- Шануймо наших тренерів! Цей турнір - визнання його внеску в розвиток шахів, з яким наша команда здобувала перемоги на обласних та міжнародних змаганнях у 90-х роках, - додав Олександр Онопко.

Переможцем дорослого турніру став кандидат у майстри спорту 27-річний Олександр Карбань, а серед юнаків першу сходинку посів 12-річний Ілля Кирич.

Шаховий турнір імені Євгена Ткаченка

Учасники змагань шахового турніру серед дітей віком до 13 років / Фото: Олександр Онопко

Підтримала ініціативу проведення заходу, надавши призовий фонд для всіх учасників, учениця Ткаченка, міжнародний майстер з шахів Катерина Однороженко, яка нині проживає в Бостоні, разом із чоловіком Денисом Шмільовим, також міжнародним майстром з шахів.

Організатори сподіваються, що шаховий турнір імені Євгена Ткаченка стане щорічним в календарі змагань Харківської області, а з часом переросте у міжнародний.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Харківські фігуристи здобули срібло на змаганнях у Туреччині.