У Циркунівській громаді відбулася перша сесія, яка тривала більше місяця

19.01.2021 18:30 Область Online
19 січня в Циркунівській сільській раді Харківської області завершилася перша сесія нового скликання.

Сесія Циркунівської сільради була відкрита ще 2 грудня. Депутати та голова склали присягу, але так і не змогли розглянути всі організаційні питання.

Зокрема, під час засідання депутатам не вдалося обрати секретаря ради. Та кандидатура, яку пропонував голова ради Микола Сікаленко, не набрала необхідної кількості голосів. Натомість група депутатів запропонувала свою кандидатуру. Проте голова сільради відмовився виносити цю пропозицію на голосування.

Завершити сесію того дня так і не вдалося  – через скандал, що вибухнув, у голови погіршився стан здоров'я, і його терміново шпиталізували.

Продовжили розгляд питань першої сесії лише 19 січня. Як повідомив Циркунівський голова Микола Сікаленко, сьогодні на засіданні депутати затвердили склад комісій, зокрема бюджетну, земельну та інші.

– Новий виконком ради на сесії не сформували, тому відповідно до закону, в раді поки працюватиме виконком старого складу, – повідомив Микола Сікаленко.

Невирішеним поки в громаді лишається питання про секретаря ради. Кандидатура, яку в черговий раз запропонувала частина депутатів, не набрала необхідної кількості голосів.

Читайте також: Громада без зарплат та майна: у Дворічній депутати не можуть прийняти бюджет

Більше того, після таємного голосування під час підрахунку голосів була зафіксована спроба фальсифікації результатів з боку одного із членів лічильної комісії, який намагався зіпсований бюлетень порахувати на користь кандидата в секретарі. Це помітили інші члени лічильної комісії.

За словами Миколи Сікаленка, в найближчий час депутати мають зібратися на ще одне засідання, де ухвалять бюджет на 2021 рік.