У деокуповані Руські Тишки повертають світло: електропостачання відновлено на 70%

04.12.2023 15:51 Область Online
Заживлення Руських Тишків / фото АТ «Харківобленерго» Заживлення Руських Тишків / фото АТ «Харківобленерго»

Станом на зараз у деокупованому селі Руські Тишки Циркунівської громади Харківської області вдалося відремонтувати вісім підстанцій із одинадцяти.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу АТ «Харківобленерго».

Як розповів начальник Липецького РЕМ Віктор Рубцов, населений пункт, де рівень пошкоджень електромережі сягає 100%, заживлено на 70%.

«Щільна замінованість території та необхідність залучати саперів, колосальні обсяги пошкоджень - все це впливає на швидкість відновлення світла. Але роботи тривають, працюємо далі», - каже Віктор Рубцов.

За словами майстра Липецького РЕМ Микола Сидоренко, який безпосередньо бере участь у ремонтних роботах, під час обстеження трас ліній електропередачі в Руських Тишках сапери знаходили дуже багато вибухівки.

«Це і снаряди, що не розірвалися, і протитанкові міни, і міни «Пелюстка». Незважаючи на те, що село дуже постраждало внаслідок бойових дій, люди повертаються. Щодня від жителів Руських і Черкаських Тишків надходить від трьох до п'яти заявок на підключення», - зазначив Микола Сидоренко.  

Харківобленерго, відновлення світла у с. Руські Тишки

У Руських Тишках сапери знаходили дуже багато вибухівки / фото АТ «Харківобленерго»

Всього у Руських Тишках зареєстровано 1075 точок обліку.

Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що у Руськи Тишки, незважаючи на те, що село дуже постраждало від російської агресії, повертаються жителі.

«Відновлення критичної інфраструктури на деокупованих територіях – наш пріоритетний напрямок роботи. Станом на зараз, енергетикам вдалося відновити 8 з 11 підстанцій і заживити 70% абонентів. Незважаючи на те, що село дуже постраждало внаслідок бойових дій, люди повертаються», - зазначив Олег Синєгубов. 

Нагадаємо, у Харківській області енергетики щоденно працюють над відновленням електропостачання в тих громадах, де дозволяє безпекова ситуація та з дозволу військових. Так, нещодавно фахівці АТ «Харківобленерго» заживили частину Козачої Лопані, знеструмлену внаслідок обстрілів.

Раніше ми писали, як у Чугуївському районі у передзим’я енергетики зміцнюють мережі, які ремонтували після обстрілів.

Також фахівці «Харківобленерго» відновили електропостачання у селі Старовірівка Шевченківської громади Харківської області, де внаслідок обстрілів без світла залишились близько 200 споживачів.