У Кегичівці відкрили Алею Героїв на честь полеглих земляків (фото)

25.10.2024 18:48 Область Online
На Алеї Героїв /фото: Кегичівська селищна рада На Алеї Героїв /фото: Кегичівська селищна рада

Алею Героїв на честь полеглих захисників України відкрили у Кегичівській громаді 25-го жовтня.

Як повідомили медіа «Слобідський край» у Кегичівській селищній раді, на Алеї встановлені банери зі світлинами 76 земляків, які віддали життя в боях з російськими окупантами. На банерах також вказана інформація про місце загибелі та нагороди бійців.

Вшанувати Героїв прийшли рідні та близькі полеглих, односельці, представники влади та духовенства. 

Відкриття Алеї Героїв у Кегичівці/фото: Кегичівська селищна рада

Фото: Кегичівська селищна рада

«Відтепер у нашій громаді є ще одне священне місце, де можна вклонитися пам’яті земляків, які заради свободи України віддали найцінніше – свої життя. За кожним з цих фото – людська доля. А ця алея стане символом нашої вдячності та пам'яті», – зазначив Кегичівський селищний голова Антон Доценко. 

Відкриття Алеї Героїв у Кегичівці/фото: Кегичівська селищна рада

Фото: Кегичівська селищна рада

До родин загиблих зі словами підтримки звернулась Світлана, дружина полеглого захисника Артема Корсуна: «Наші рідні віддали своє життя за мирне майбутнє. І як би важко не було, ми мусимо єднатись і бути тими, кого вони пам’ятали, кого любили. Тому ця алея не про смерть – вона про життя, надію і пам’ять». 

Раніше ми писали,  у Кегичівці гурт «KegichBand» провів благодійний музично-патріотичний захід «Пісня поміж нас». Зібрані 27 тисяч гривень направлять на потреби військових: на гуму для пікапу для 1-ї роти 6-го батальйону 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» та на автомобіль для 1-ї танкової роти окремого танкового батальйону Харківського інституту танкових військ.