У Куньєвській громаді відновили пошкоджені покрівлі після обстрілів

27.09.2024 18:20 Область Online
Відновлення покрівлі  / Фото: Куньєвська громада Відновлення покрівлі / Фото: Куньєвська громада

У рамках проєкту з відновлення житла у приватному секторі в Куньєвській громаді відновлено покрівлю у 21 будинку, пошкодженому внаслідок обстрілів.

Про це розповів кореспондентці «Слобідського краю» начальник Куньєвської сільської військової адміністрації Сергій Мовчан.

Покрівлю відновлено у 17 будинках села Чистоводівка та ще в трьох інших населених пунктах громади.

- Гуманітарна підтримка від Бюро USAID діє у п’яти селах нашої громади. Допомагають відновлювати житло для тих, хто з певних причин не має документів, для відшкодування за державною програмою єВідновлення. Найбільше таких зруйнованих будинків у Чистоводівці — сімнадцять. Там уже замінили покрівлі, а також відновлюють стіни у п’яти будинках, що були зруйновані внаслідок бойових дій. Крім того, у планах заміна старих вікон на пластикові, - зазначає Сергій Мовчан.

Всього у Куньєвській громаді налічується лише три повністю зруйновані будинки. За програмою єВідновлення було надано два сертифікати на придбання житла та понад 60 мешканців отримали грошову компенсацію.

Окрім приватних домівок, частково зруйнована школа в селі Куньє та повністю знищена в Чистоводівці. До кінця року планується завершення розробки проєктно-кошторисної документації з відновлювальних робіт Куньєвського навчального закладу.

Загалом у громаді налічується понад 400 дітей, з яких понад 350 здобувають освіту дистанційно.

Нагадаємо, ми раніше писали, що Харківщині з використанням житлових сертифікатів придбано 500 об'єктів нерухомості на понад 837 мільйонів гривень.