Печенізька громада допомагає харківським волонтерам зібрати продукти для військових та ВПО

23.09.2024 17:49 Область Online
Фото:Благодійний фонд «Червона Калина Харків» Фото:Благодійний фонд «Червона Калина Харків»

У Печенізькій громаді розпочали збір овочів та фруктів на підтримку благодійного фонду «Червона Калина Харків». Зібрані продукти будуть використані для приготування їжі, яку передадуть лікарням, постраждалим від бойових дій, та військовим.

 

Про це кореспондентці «Слобідський край» розповів голова Печенізької селищної ради Олександр Гусаров.

— Волонтери «Червоної Калини Харків» звернулися до нас з проханням про допомогу у зборі овочів та фруктів для випічки. Ми не могли відмовити, адже вони не раз підтримували нас. Осінь — час збору врожаю, тож у людей є картопля, капуста, цибуля, морква та інші овочі. Наша громада активно долучається до допомоги захисникам, — зазначив Олександр Гусаров.

Благодійний фонд «Червона Калина Харків» працює з початку повномасштабного вторгнення. За цей час фонд надавав допомогу тероборонівцям, Нацгвардії, військовим ЗСУ, лікарням Харкова та переселенцям. Наразі фонд підтримує 2100 внутрішньо переміщених осіб, з яких 310 — діти. Волонтери щодня випікають понад тисячу пиріжків для потребуючих.

— Окрім військових, ми щоденно забезпечуємо харчування для ВПО. Зараз нам необхідні продукти для приготування випічки та обідів, оскільки наші запаси закінчилися. Наразі фонд оголосив збір коштів на закупівлю 1 тонни картоплі, мета збору — 20 000 гривень, — розповіла голова благодійного фонду «Червона Калина Харків» Людмила Каткова.

Окрім допомоги продуктами, волонтери фонду плетуть маскувальні сітки для військових. Сьогодні, 23 вересня, вони відправили вісім сіток на Донецький напрямок.

Раніше ми писали, що в укритті Печенізького ліцею створять молодіжний простір. Де діти та молодь громади зможуть надолужити освітні втрати та відвідувати різноманітні заняття.