У Сахновщині ярмаркували та збирали кошти для українських військових (фото)

24.10.2024 18:50 Область Online
На благодійному ярмарку збирали кошти для підтримки ЗСУ/фото: Сахновщинська селищна рада На благодійному ярмарку збирали кошти для підтримки ЗСУ/фото: Сахновщинська селищна рада

Днями в Сахновщині пройшов осінній благодійний ярмарок. Гроші, зібрані під час заходу, направлять на допомогу військовим.

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» голова громадської організації «Фенікс. Сильні духом» Алла Мілевська, на ярмарку місцеві мешканці мали можливість не тільки придбати продукцію за зниженими цінами, але й задонатити на допомогу українським військовим.

Благодійний осінній ярмарок у Сахновщині/фото: Сахновщинська селищна рада

Ярмарок відкрив селищний голова Володимир Суєцький/фото: Сахновщинська селищна рада

«Кошти збирали для наших земляків зі 113-ї окремої бригади Територіальної оборони 121-го батальйону міста Берестин. Хоч у цей день було холодно і йшов дощ, однак ярмарок не переносили, бо, як сказав селищний голова Володимир Суєцький, хлопці стоять на захисті в будь-яку погоду, тож ми повинні бути їхнім надійним тилом та підтримувати завжди. Тільки разом зможемо вибороти наше майбутнє», – розповіла Алла Мілевська.

Благодійний осінній ярмарок у Сахновщині/фото: Сахновщинська селищна рада

На ярмарку зі знижкою можна було придбати сільгосппродукцію/фото: Сахновщинська селищна рада

Свою продукцію на ярмарку представили місцеві підприємства, зокрема, СВК «Україна», ДП АФ «Вікторія», ПРаТ «Сахновщинське ім. М. О. Ключки», ПСП «Маяк», СФГ «Белік», СФГ «Майборода», СФГ «Славутич», ФГ «Агро-Успіх», ПП «Сіренко» та інші. А також сільгоспвиробники сусідньої Кегичівської громади.

На ярмарку з 15-відсотковою знижкою можна було придбати зерно, овочі, фрукти, мед, сало, м'ясо, рибу, готові м'ясні та хлібобулочні вироби, консервацію, а також товари, виготовлені власноруч тощо. Відвідувачі ярмарку, також куштували шашлики, польову кашу, вареники та смачну випічку.

Благодійний осінній ярмарок у Сахновщині/фото: Сахновщинська селищна рада

Фото: Сахновщинська селищна рада

Участь у ярмарку взяли представники Тавежнянського, Великобучківського, Огіївського, Дубовогрядського, Олійниківського, Багаточернещинського, Лигівського, Володимирівського, Дар-Надеждинського, Катеринівського, Лебедівського, Новоолександрівського та Новочернещинського старостинських округів. Завітали й волонтери з ГО «Добра справа +».

Благодійний осінній ярмарок у Сахновщині/фото: Сахновщинська селищна рада

Фото: Сахновщинська селищна рада

Як розповіла головна спеціалістка відділу освіти, культури, молоді та спорту Сахновщинської селищної ради Віталія Дудка, на ярмарку концертні номери продемонстрували творчі колективи та аматори із Сахновщинської громади.

«Щиро вдячні всім, хто долучився до цієї благородної справи. Разом ми зібрали 30000 гривень, які підуть на придбання зарядної станції для оборонців», – підбила підсумок заходу Алла Мілевська. Вона додала, що волонтери ГО «Фенікс. Сильні духом» допомагають українським військовим від початку повномасштабної війни. Крім того, надають допомогу і людям, які опинились у складній життєвій ситуації.

Раніше ми писали, що у Шевченківському старостинському окрузі Сахновщинської громади 29 вересня пройшов концерт та благодійний ярмарок, присвячений Дню захисників і захисниць України, Дню козацтва та Покрові Пресвятої Богородиці.