У селі Іванчуківка Ізюмського району вирішили питання якості питної води

16.06.2023 16:50 Область Online

У селі Іванчуківка Харківської області ще до повномасштабного вторгнення, у період з 2018-го по 2021 рік, у колодязях помітно знизився рівень води. Навіть у тих жителів села, які пробурили глибинні свердловини, почали виникати часті перебої з водою. На додаток до цієї проблеми представники екологічної служби виявили ще одну – зроблені ними забори води не відповідали питним стандартам якості.

Про це кореспондентці «Слобідський край» розповів староста Іванчуківського старостинського  округу Олександр Педун.

«За висновком, пред’явленим нам екологічною службою, за вмістом шкідливих для здоров’ я речовин вода в сільських колодязях була більш технічною, ніж питною. Благодійний фонд  «Доброчинець» узяв на себе витрати на виготовлення проєктної документації на  встановлення обладнання з фільтрації й очищення  води в нашому Іванчуківському будинку культури. Наш проєкт виграв грант, і в підвальному приміщенні клубного закладу ми встановили це обладнання», – розповідає Олександр Педун.

Половина населення Іванчуківки, а це понад 300 осіб, користується послугами пункту відпуску якісної питної води. Одиноким літнім людям з цього питання допомагають соцпрацівники.  Водою можна запастися щодня з 8-ї до 12-ї години. У разі, якщо хтось не вкладається у цей часовий проміжок,  можна подзвонити працівникам  клубу – і вони прийдуть за викликом.   

 Нагадаємо, що в селі Кам'янка Ізюмської громади Харківської області на невідомому вибуховому пристрої підірвався 57-річний місцевий мешканець.

Також нагадаємо, що в Гусарівці Балаклійської громади відремонтували амбулаторію медичної практики –  сімейної медицини.

Раніше ми писали, що суд визнав винним колишнього слідчого одного з Ізюмських районних управлінь поліції в Харківській області в добровільному обійманні посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території. 

Більше новин Куньє читайте на нашому сайті.

Автор:
Тетяна Чмут