На Харківщині горить територія, замінована ще з часів Першої світової

17.09.2024 17:26 Область Online

Чотири осередки пожеж охопили заміновані території Васищевського лісництва, які вважаються замінованими ще з часів Першої світової війни.

Про це на брифінгу повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, пише «Слобідський край».

За словами очільника ХОВА, зараз близько 14 осередків займання, більшість з яких розташовані на лісових масивах. Так, чотири осередки пожеж зафіксовано у Васищевському лісництві, де є території, які вважаються замінованими ще з Першої світової війни – там були склади боєприпасів.

Крім цього, є випадки поверхневих пожеж, коли вогонь охоплює верхівки дерев, які досить складно ліквідувати та передбачити напрямок їх поширення. Саме така пожежа була у населеному пункту Студенок.

– Зараз слідкуємо за пожежею, яка йде Донецькою областю, і є ризик, що вона може досягнути Харківської області. Наразі потреби в евакуації немає, однак це готові зробити за реальної небезпеки для людей. За поширенням вогню спостерігають з повітря, – додав очільник ХОВА.

Нагадаємо, що раніше ми писали, що у Безлюдівській громаді другу добу горить ліс.

Також, у Харківській області у 2024 році кількість пожеж у природних екосистемах збільшилася у 5 разів, ситуація погіршилися у два останні дні через погодні умови – спеку та поривчастий вітер до 20 м/с.