Де у Харківській області просто зараз точаться важкі бої: оновлені дані

28.05.2024 09:09 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Що відбувається на Харківському і Куп’янському напрямках Харківщини станом на ранок 28 травня 2024 року.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова.

Від початку доби на Харківському напрямку відбулося 10 бойових зіткнень. Силам оборони вдалося відбити шість атак противника в районах Липців, Стариці та Вовчанська. Наразі бої тривають поблизу Стариці й Тихого.

Харківський напрямок

Оперативна обстановка на Харківському напрямку, 28 травня / Фото: DeepState

На Куп’янському напрямку військовим удалося відбити 7 ворожих атак поблизу Петропавлівки, Степової Новоселівки, Греківки та Невського. На одній із ділянок окупантам вдалося частково досягти успіху. Як зазначили військові, просто зараз тривають два бої поблизу Мʼясожарівки. Сили оборони намагаються стабілізувати ситуацію та не допустити просування противника.

– Важкі бої тривали в районах населених пунктів Петропавлівка, Степова Новоселівка, М’ясожарівка, Греківка та Невське. Наразі українське командування та підрозділи на місцях вживають заходи для стабілізації ситуації на цій ділянці, – прокоментував ситуацію начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

Куп'янський напрямок, 28 травня

Оперативна обстановка на Куп'янському напрямку, 28 травня / Фото: DeepState

Нагадаємо, учора повідомлялося, що агресор продовжує йти у штурми в бік села Липці. Паралельно із цим вуличні бої точаться у Вовчанську. За останіми даними, у місті знизилися темпи евакуації.