Великий Бурлук отримав два мікроавтобуси: які населені пункти вони обслуговуватимуть

02.10.2024 12:45 Область Online
Фото: Великобурлуцька селищна рада Фото: Великобурлуцька селищна рада

Великобурлуцька громада отримала два мікроавтобуси завдяки міжнародним партнерам. Транспорт буде використовуватися в населених пунктах, що фактично відрізані від сполучення з центром громади.

Про це розповів кореспондентці «Слобідський край» перший заступник голови Великобурлуцької селищної ради Андрій Чернявський.

За його словами, нові автомобілі використовуватимуться для підвозу працівників та забезпечення мобільності мешканців, що зробить життя в громаді більш комфортним. Це також покращить мобільність у старостинських округах.

– Мікроавтобуси слугуватимуть для підвозу працівників до місця роботи, оскільки навколо Великого Бурлука є 15 населених пунктів, які не мають регулярного автобусного сполучення з центром громади. Серед них – села Плоске, Голубівка, Лебедівка, станція Великий Бурлук та Жуків Яр. Протяжність одного маршруту перевищує 10 км, і хоча автобус Харків-Бурлук виконує кілька рейсів, ці населені пункти залишаються без доступу до транспорту, – зазначив Андрій Чернявський.

Також у Великобурлуцькій громаді на сьогодні триває ремонт дорожнього сполучення.

У 2024 році Великобурлуцька громада двічі отримала міжнародну допомогу завдяки Проєкту «Підтримка реформи децентралізації в Україні» з U-LEAD з Європою, у вигляді пакетів підтримки: «Транспорт» та «Робочі інструменти».

Раніше ми повідомляли, що у Великому Бурлуці зібрали хороший врожай у рамках ініціативи «Насіння Перемоги» за підтримки програми USAID.