Вибухи на Харківщині: куди поцілили російські окупанти вдень 2 вересня (оновлено)

02.09.2024 16:24 Область Online
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

Сьогодні вдень російські військові завдали масованого авіаудару по Харківській області. Під ударом опинилися чотири населені пункти.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова.

Сьогодні, 2 вересня, близько 15:30 ворог завдав авіаційного удару по чотирьох населених пунктах Харківського району.  

Київський район Харкова:

Оновлено 18:37:

Вже 14 постраждалих, зазначили у ДСНС.

Оновлено 17:44:

Кількість поранених зросла до 11 людей. Серед них п’ятеро жінок у стані середньої тяжкості, а 60-річна жінка та 40-річний чоловік – у важкому.  

Оновлено 16:28:

Попередньо, 2 керовані авіабомби влучили в гаражний кооператив, що розташований біля житлових будинків. Без постраждалих.

Ще влучання зафіксоване на території одного з вишів міста. Саме там, за словами Синєгубова, і постраждали п'ятеро людей. 

Оновлено 16:24:

У Київському районі Харкова «прильот» прийшовся в щільну житлову забудову, зазначив мер міста Ігор Терехов. На місці одного з них горять гаражі, у навколишніх будинках вибиті шибки, пошкоджено теплотрасу та обʼєкт спортивної інфраструктури.

Наразі відомо про п’ятьох постраждалих. Серед них четверо жінок, стан – середньої тяжкості. 

Руська Лозова Дергачівської громади:

Через влучання КАБу пошкоджено приватне домоволодіння. Уламкові поранення отримав 68-річний чоловік. Наразі його стан стабільний, медики надають постраждалому необхідну допомогу.

Як зазначив очільник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко, також близько 15:40 окупанти вдарили по селу Безруки. Цього разу влучання прийшлося по відкритій території. Без постраждалих.

Черкаська Лозова Малоданилівської громади:

За словами очільника громади Олександра Гололобова, влучання керованої авіабомби зафіксовано в селі Черкаська Лозова. Попередньо, без жертв. 

Нагадаємо, 2 вересня близько 5:30 ранку військові російської армії завдали по Харкову ще одного ракетного удару. Судячи з уламків, для атаки була використана північнокорейська ракета KN-23 (або КN-24), ще відома як Hwasong-11.