Ремонт амбулаторії: як Печенізька громада покращує медичні послуги

01.10.2024 16:05 Область Online
Ремонтні роботи у Печенізькій лікарні / Фото: Печенізька СВА Ремонтні роботи у Печенізькій лікарні / Фото: Печенізька СВА

Амбулаторію у Печенізькій громаді ремонтують коштом італійських партнерів та з місцевого бюджету. Наразі вона обслуговує понад 9 тисяч осіб.

Про це розповів кореспондентці «Слобідського краю» начальник Печенізької СВА Олександр Гусаров. 

За два місяці ремонтних робіт у медзакладі виконано ряд важливих завдань: утеплено покрівлю сучасними матеріалами, замінено старий шифер на металочерепицю, проведено протипожежну обробку дерев'яних конструкцій, змонтовано нову водостічну систему та відремонтовано відмостку. Також встановлено нові радіатори для системи опалення та проводиться часткова заміна дверей у кабінетах сімейної медицини.

- Амбулаторії 44 роки, вона на 100% зношена та потребує капітального ремонту. У планах - виконати ремонтні роботи всередині, утеплити фасад, оновити меблі та обладнання. Лікарня є базовою для громади та має стаціонарне відділення на 9 койко-місць, - зазначив Олександр Гусаров.

На сьогодні в амбулаторії обслуговується близько 9 тисяч осіб, включаючи мешканців сусідніх населених пунктів, таких як Юрченкове, Лебеже та Базаліївка.

У зимовий період амбулаторія буде опалюватися модульною котельнею, що працює на твердопаливному пальному, і була отримана за програмою міжнародних партнерів. Крім того, вона також забезпечить теплом місцевий дитячий садок.

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Печенігах працює мобільна медична клініка, оснащена сучасним медичним обладнанням, де лікарі мають можливість проводити лабораторні дослідження.