Ворожі «Шахеди» атакували Харківщину вночі

11.11.2023 09:18 Область Online
Фото: Олег Синєгубов Фото: Олег Синєгубов

Під російськими обстрілами минулої ночі перебували населені пункти Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів.

Близько опівночі росіяни з мінометів атакували село Вовчанські Хутори Чугуївського району, пошкоджено приватний будинок. Без постраждалих, повідомляє «Слобідський край» із посиланням на начальника ХОВА Олега Синєгубова.

Також протягом минулої доби ворог з артилерії, мінометів та іншого озброєння обстрілював Уди Богодухівського району, Бочкове та Бударки Чугуївського району, Кам’янку, Дворічну, Синьківку, Петропавлівку Куп’янського району та інші населені пункти.

Пізно ввечері росія вдарила з БПЛА типу «Шахед» по населених пунктах Куп’янського, Чугуївського та Харківського районів.  Унаслідок влучання по селищу Солоницівка Харківського району пошкоджено заклад освіти та виробничий об’єкт, який не працював.

– Станом на 11 листопада із небезпечних громад Куп’янського району евакуювали 245 дітей. Підлягають евакуації ще 46. Евакуація триває, – повідомив Олег Синєгубов.

Нагадаємо, на Куп'янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки, північно-східніше Петропавлівки, Іванівки Харківської області та Стельмахівки Луганської області, де наші захисники відбили 8 атак.

Ще раз нагадуємо, що триває евакуація жителів прикордонних громад Куп’янського району. Вона здійснюється безкоштовно. Всіх евакуйованих забезпечать безоплатним проживанням, гуманітарною допомогою та медичною підтримкою. Також буде надано допомогу в оформленні довідки ВПО та відповідну грошову допомогу від держави та міжнародних організацій.

Повідомити про бажання евакуюватися можна за номерами телефонів:

  • Гаряча лінія Мінреінтеграції 15-48 або написати у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: 096-078-84-33;
  • Єдиний координаційний центр працює цілодобово –  080-033-92-91;
  • Гаряча лінія Куп'янської МВА для мешканців громади – щоденно з 9:00 до 16:00 – 098-941-23-00.

У місті Харків у волонтерському центрі ХАБ Вокзал триває Програма екстреної підтримки ВПО з Куп'янського району. Допомогу можуть отримати всі нещодавно евакуйовані, а також люди, які виїхали самостійно. Телефонувати з понеділка по п'ятницю з 10:00 до 17:00 – 063-584-85-63

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Олег Артаєв