З початку війни троє фахівців «Харківобленерго» загинули через підрив на міні

27.09.2024 16:49 Область Online

На Харківщині від початку повномасштабного вторгнення троє енергетиків загинули, ще 12 отримали поранення в результаті підриву на мінах.

Про це пише «Слобідський край» із посиланням на Харківобленерго.

Ремонтні бригади часто страждають від уламків ракет та атак дронів. Однак, найбільшу загрозу становлять підриви автомобілів ремонтних бригад і монтерів на мінах, особливо під час відновлювальних робіт на деокупованих територіях. 

У 16 громадах Харківщини необхідно розмінувати близько 6987 км замінованих ліній, внаслідок чого близько 100 населених пунктів залишаються без електрики, а це близько 43 тисячі споживачів. Однак розмінування у цих районах ускладнене через постійні обстріли.

Крім цього, жителі прифронтових регіонів повинні з розумінням ставитися до випадків, коли електрику не можна відновити з огляду на бойові дії поблизу населених пунктів, де вони мешкають. У такому разі в селах, поряд з якими точаться бої, найкращим рішенням є евакуація до більш безпечних районів.

Нагадаємо, що незважаючи на складні умови, енергетики відновили електропостачання для 1309 споживачів в Слатиному та Безруках.

Раніше ми писали про те, що фахівці «Харківобленерго» продовжують відновлювати електропостачання у найбільш понівечених війною населених пунктах Оскільської громади.