Чемпіонат Харківщини з футболу: перша перемога команди із Чугуївського району 

18.06.2024 15:27 Спорт
Фото ілюстративне / pixabay.com Фото ілюстративне / pixabay.com

15 червня відбулися матчі третього туру чемпіонату Харківської області з футболу.

Як передає медіа «Слобідський край», перед звітнім туром три команди мали абсолютний показник – ФК NIKA SMK Богодухів, валківський «Маяк» та солоницівський «Енергетик». Тільки богодухівці продовжили свою переможну ходу. Вони вдома обіграли балаклійський «Цементник» 2:0, завдяки чому одноосібно очолили турнірну таблицю.

«Маяк» у рідних стінах з розгромним рахунком поступився лозівському «Авангарду» 1:4. Переможний, другий, м’яч команди з райцентру забив ексгравець «Динамо», «Шахтаря» та збірної України Олександр Гладкий. Нагадаємо, у минулому турі зірковий нападник відзначився голом, який урятував нічию для партнерів у матчі проти ФК «Зміїв».

Солоницівський «Енергетик» теж перервав свою переможну серію домашньою поразкою від ФК «Чугуївський район». У першому таймі гості відкрили рахунок завдяки точному удару Дмитра Чалого. По перерві лідируюча команда подвоїла перевагу, забив Вадим Велигоря. У середині другого тайму «енергетики» зусиллями Богдана Воробйова відіграли один гол, але на більше їх не вистачило – 1:2. Це була перша перемога команди із Чугуївщини в цьому чемпіонаті.

– ФК «Чугуївський район» стає на ноги. Майстерність і командний дух дозволили перемогти, плюс і хлопці притираються один до одного, вже більше технічно та тактично зіграні. Ми виграли у команди, яка була на третій сходинці, а зараз навіть на другій. Був гарний футбол, поле дозволяло грати, команди достойні. У нас було більше моментів, вважаю результат закономірний. Сподіваємося, що наступну гру з «Куп’янськом» зіграємо достойно, – сказав у розмові з кореспондентом медіа «Слобідський край» представник ФК «Чугуївський район» Сергій Бєлов. 

Головний тренер солоницівського «Енергетика» Володимир Давиденко порівняв гру своєї команди з тією, що продемонструвала збірна України у першому турі Євро-2024 проти Румунії.

– Мабуть, не налаштувалися на гру. Перший тайм узагалі провалили, команда не була схожа на команду, гірше районного рівня. У перерві змінили склад, випустили двох флангових гравців, трошки оживили гру. Втім пропустили на контратаці, згодом один м’яч відіграли, але на більше часу не вистачило. Найближча гра з ще більш організованішою командою, балаклійським «Цементником», готуємося до неї, – каже Володимир Давиденко.

У ще двох іграх ФК «Куп’янськ» удома розгромив «Дергачі-Зевс» 6:0, а «Агро-UA» із села Троїцьке на виїзді обіграв команду «Чемпіон» із селища Донець 5:0.