Чемпіонат Харківського району з футболу: бойова нічия у матчі лідерів

13.07.2023 09:20 Спорт
Фото надано Русланом Щербаком Фото надано Русланом Щербаком

У передостанньому, 10-му, турі першого кола чемпіонату Харківського району з футболу зустрічалися лідери першості. Чинний чемпіон змагань «Березівка» в рідних стінах приймав одноосібного лідера турнірної таблиці сковородинівську «Ниву», яка до цього була єдиною командою, що не втрачала очки в поточному сезоні.

У неділю, 9 липня, відбулися матчі чергового, 10-го, туру чемпіонату Харківського району з футболу. Центральним матчем був поєдинок між ФК «Березівка» та сковородинівською «Нивою». Господарі першими відзначилися у матчі. Ближче до середини тайму чинний чемпіон першості заробив пенальті, який реалізував Віталій Собко. Втім березівці недовго вели в рахунку. Доволі швидко команда із Золочівщини відновила паритет у матчі: після подачі зі штрафного м’яч у власні ворота відправив гравець «Березівки» Віталій Шеховцов.

Після перерви рахунок у матчі не змінився. У підсумку команди зіграли 1:1, а це означає, що «Нива» вперше в цьому сезоні втратила очки, втім вона продовжує одноосібно лідирувати в турнірній таблиці з триочковою перевагою над найближчим суперником, яким є «Березівка».

Дві поперечини

Головний тренер «Березівки» Руслан Щербак сказав, що грою він задоволений, а ось результатом не дуже.

– Вважаю, за грою ми повинні були вигравати, хоча водночас у кінцівці могли і програти. У першому таймі ми їх переграли, не реалізували кілька моментів, зокрема після одного з них м’яч влучив у поперечину, вдарився в лінію і вилетів у поле. У другій половині гри вони почали вирівнювати гру. По суті у суперника не було ударів у площину наших воріт, проте за кілька хвилин до кінця матчу вони зі штрафного пробили в поперечину, – каже тренер «Березівки» Руслан Щербак. – У стартовій половині я зробив дві вимушені заміни через травми, що вплинуло на мої плани по ходу зустрічі. Плюс із пошкодженням, можна сказати, на одній нозі грав наш найкращий бомбардир Олександр Собко. Для трьох очок, вважаю, нам не вистачило завершення своїх моментів. З приводу настрою і самовіддачі до хлопців питань узагалі немає.

16 липня закінчується перше коло чемпіонату Харківського району, а через два тижні, 30 липня, розпочинається друге. Ось у цей період можна заявляти гравців, які розпочинали сезон в інших командах. Решту футболістів дозволено заявляти у будь-який час. «Березівка» хоче взяти десь мінімум п’ятьох гравців, деякі з яких грали за інші команди в цій першості.

Підсилюватися найближчим часом планує і «Нива». За словами помічника головного тренера сковородинівців В’ячеслава Козира, їхня команда планує підсилитися кількома гравцями, які розпочинали сезон в інших колективах. Він сказав, що один гравець уже дав добро, з іншим – тривають перемовини.

– Вийшла хороша бойова гра з «Березівкою», у них доб­ротний підбір футболістів, деякі хлопці грали за нас. У них було кілька моментів, ми у поперечину зі штрафного влучили. Вважаю, результат зустрічі закономірний, – зазначає В’ячеслав Козир.

Два переноси

Третя команда першості МСК «Харків» після кількох складних матчів поспіль здобула впевнену перемогу. Команда Сергія Валяєва на власному полі розгромила «Дергачі». У першому таймі харків’яни забили два голи, а після перерви провели ще п’ять – 7:0. Хет-трик на рахунку Бахмана Фаталієва. Дубль зробив Даниїл Баранов. Також відзначився Вадим Корженко, плюс ще автогол.

Четверта команда пер­шості – коротичанський «Промінь» минулими вихідними не грав. У них був запланований виїзний поєдинок проти солоницівського «Енергетика-2», однак, за словами тренера «Променя» Івана Бідоленка, цей поєдинок був перенесений. Причина – через погодні умови футбольне поле було не в належному стані для проведення матчу.

До слова, це не єдиний поєдинок, який був запланований на 9 липня і не відбувся. Ще один такий це «Авторитет» (Циркуни) – «Колос» (Бабаї). За словами представника «Авторитету», суперник попросив перенести зустріч, і циркунівці пішли назустріч.

Височанці здивували

СК «Кам’яна Яруга», який перед 10-м туром ішов на п’ятому місці, другий матч поспіль проводить украй результативну гру. В першому матчі цього місяця, 2 липня, вони «перестріляли» «Дербі» із «Люботина» 5:4, а зараз забили вісім м’ячів на двох у домашньому поєдинку проти ФК «Високий». Утім тут матч завершився не на користь команди з Чугуївської громади.

Височанці вже після першого тайму вели з розгромним рахунком 3:0. Після перерви лідер розвинув свою перевагу до 5:0. Десь в останні 20–25 хвилин господарі почали наближуватися до суперника, втім урятувати матч так і не змогли: 3:5 – перемога височанців. За господарів у цій грі забивали Сергій Дудник, В’ячеслав Стєбаєв, для нього це був п’ятий м’яч у сезоні, та Олександр Лінкач. Для останнього це всього тільки третя гра за СК «Кам’яна Яруга» і вже є два голи. У переможців дубль оформив Дмитро Ірха, ще по голу на свій рахунок записали Денис Пономаренко, Даниїл Каськов та Дмитро Гіль.

– Украй несподіваний матч для нас, суперник дуже приємне враження справив. Чекав рівної гри, зважаючи на їх турнірне становище, до матчу з нами вони ділили 9–10 місце. А тут приїхав дуже сильний суперник. У перші 15 хвилин ми майже центр поля не переходили. За цей час вони нам забили гол. Потім у нас були хороші моменти, однак не реалізували два виходи віч-на-віч. А в кінцівці тайму вони забили нам двічі. По перерві вони зробили 5:0, а потім, напевно, розслабилися й дали нам забити три м’ячі. Вони просто були сильнішими за нас: і у технічному, і у фізичному плані. Не знаю, як вони йдуть так низько, це абсолютний претендент на медалі. Можливо, вони на нас так зібралися, може, когось дозаявили, але колектив дуже сильний. Результат, звичайно, закономірний. Якщо б нам тут удалося зіграти внічию, це було б маленьке диво, – каже помічник головного тренера СК «Кам’яна Яруга» Сергій Кузьмичов.

За словами тренера ФК «Високий» Кирила Меркулова, в їхній команді в цьому матчі виступали всі ті, хто був заявлений з початку чемпіонату.

– Позитивні враження від гри, оскільки ми змогли перемогти на виїзді. Суперник хороший, біжать, б’ються, іноді навіть занадто б’ються. Могли серйозно травмувати, – говорить Кирило Меркулов. – Ми із самого початку першості збиралися тим самим складом, що був і у матчі проти «Кам’яної Яруги». Просто в попередніх поєдинках ми багато моментів не реалізували, а також грали з першою четвіркою команд, де дуже майстерні люди виступають. Зараз пішли команди трошки слабкіші за лідерів, і ми потихеньку набираємо очки.

Наздогнав «Кам’яну Яругу» клуб з Люботина «Дербі». Він минулими вихідними на виїзді обіграв безлюдівський «Альянс» 3:0.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як на молодіжному чемпіонаті Європи збірна Україна за участі гравців з Харківщина зіграли проти Хорватії, Румунії, Іспанії та Франції.

Більше новин Харківський район читайте на нашому сайті.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.