Ексфутболісти збірної України взяли участь у турнірі в місті Барвінкове

16.06.2023 14:20 Спорт

У місті Барвінкове Харківської області на базі місцевої ДЮСШ відбувся Кубок Тараса Михалика з футболу, в якому взяли участь місцеві спортсмени, а також колишні гравців збірної України.

Про це медіа «Слобідський край» розповів тренер Барвінківської ДЮСШ Олександр Одинодченко.

У середу, 14 червня, на базі Барвінківської ДЮСШ пройшов турнір з міні-футболу. У ньому брали участь чотири команди: «Мрія» і «Воля», які складалися з вихованців місцевої спортшколи віком від 13 до 16 років, «Досвід» (батьки вихованців і тренер ДЮСШ) і «Лучеськ». Останній колектив представляли легенди вітчизняного футболу, зокрема це колишні гравці національної збірної України – Тарас Михалик, Артем Федецький, Віталій Лисицький. Також за команду легенд грали Олег Герасим’юк та Анатолій Хомич.

Турнір проходив за коловою системою: кожен грав з кожним. Матчі складалися з двох таймів по 10 хвилин. Перемогли в змаганнях колишні футболісти, які виграли всі матчі. Але уникнути поразки в той день їм усе-таки не вдалося. Після змагань вони зіграли ще одну гру з командою «Надія» – це вихованці ДЮСШ віком від 6 до 9 років. Основний час матчу закінчився внічию 2:2, а по пенальті з рахунком 4:3 перемогу святкували маленькі футболісти. Переможець і решта команд турніру одноголосним рішенням вирішили віддати трофей і золоті медалі команді «Надія».

– Атмосфера та емоції – просто не передати словами. У захваті були всі: і дітки, і батьки, і тренери. Такий турнір – це шалена мотивація для малечі, – ділиться Олександр Одинодченко. – Це вже не вперше до нас приїжджає колишній гравець київського «Динамо» Тарас Михалик з товаришами. Я познайомився з людьми, які є його гарними друзями. Вони звели нас. Знаю, що Тарас волонтер і їздить на Харківщину, сказав йому, якщо будуть десь поблизу, запрошуємо відвідати нашу спортшколу. І в березні він двічі до нас приїжджав, проводили подібні турніри. Також він привозив багато подарунків дітям: бутси, форму, м’ячі, солодощі. З кожним турніром наша дружба міцнішає. Тарас сказав: «Будемо й надалі працювати, йому все подобається, гарну справу робимо, що відволікаємо діток від війни».

Після нашої перемоги над окупантами у Барвінковому планують провести масштабний турнір за участю ще більшої кількості зірок українського футболу.

– Тарас обіцяв, що до нас приїде воротар «Динамо» Георгій Бущан. Утім через травму він до нас не приїхав, але виходив на відеозв'язок, пообіцяв, що обов’язково знайде віконце у своєму графіку і завітає до нас. Тарас також сказав, що після нашої перемоги в Барвінковому пройде масштабний турнір, в якому візьмуть участь Олександр Заваров, Олександр Алієв, Артем Мілевський та інші, – каже тренер Барвінківської ДЮСШ.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як пройшло харківське дербі в УПЛ. Також ми повідомляли про результати другого туру чемпіонату Харківського району з футболу. А в середині травня у Харкові пройшов унікальний турнір з боксу.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Більше новин міста Барвінкове та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.