Харків’янин увійшов у рейтинг найперспективніших футболістів світу

22.10.2024 11:59 Спорт
Кирило Дігтярь / Фото: ФК «Металіст» Кирило Дігтярь / Фото: ФК «Металіст»

Захисник харківського футбольного клубу «Металист» Кирило Дігтярь потрапив у рейтинг 60 найталановитіших гравців 2007 року народження за версією The Guardian.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на повідомлення ФК «Металіст» у Фейсбуці.

Авторитетне британське видання The Guardian склало список найталановитіших футболістів світу, які народилися у 2007 році.

У почесну компанію гравців, серед яких є футболісти мадридського «Реалу», мюнхенської «Баварії», «Манчестер Юнайтед», туринського «Ювентусу» та «Барселони» (зокрема чинний чемпіон Європи Ламін Ямал), потрапив і захисник «Металіста» Кирило Дігтярь.

«Дігтярь побив 30-річний рекорд, ставши наймолодшим гравцем, який вийшов на поле в українській Прем'єр-лізі. На той момент йому було лише 15 років і 191 день. Його прогрес продовжується стрімко: Дігтярь дебютував за молодіжну збірну України до 19 років у півфіналі юнацького Євро-2024 проти Франції. Він завжди виділявся серед своїх однолітків, і не тільки фізичною статурою пише видання про 16-річного гравця жовто-синіх.

Номінально центральний захисник, Кирило Дігтярь уже продемонстрував свою універсальність, граючи на всіх захисних позиціях, легко адаптуючись. Дігтярь добре читає гру, організовує захист, ініціює атаки та використовує розумний стиль підбору.

«Згідно з місцевими повідомленнями, за ним спостерігали іноземні скаути, включно з «Манчестер Юнайтед», під час командних перемог збірної України U-17 над Грецією та Швейцарією, де 16-річний хлопець був капітаном команди та грав ключову роль у центрі захисту, який провів два матчі без пропущених голів», - йдеться у матеріалі.

Раніше ми писали, що воротар збірної України Андрій Лунін, який народився в місті Красноград Харківської області, продовжив контракт з мадридським «Реалом». 

Нагадаємо також, що уродженець Золочівської громади Іван Калюжний блискуче зіграв свій перший матч у складі національної збірної України з футболу.