Команди з Харківської області вийшли в півфінал Кубка Дніпропетровщини з футболу

01.08.2023 10:25 Спорт
Фото: Володимир Яцина Фото: Володимир Яцина

Минулої суботи, 29 липня, пройшли матчі у відповідь чвертьфіналу Кубка Дніпропетровщини з футболу, в яких брали участь дві команди з Харківської області: сахновщинський «Колос» і лозівський «Авангард».

Гол у дев’ятку

Як передає медіа «Слобідський край», за путівку у півфінал Кубку Дніпропетровщини сахновщинський «Колос» сперечався з «АГРО-КМР» з села Троїцьке Дніпропетровської області. Нагадаємо, перший матч у Сахновщині завершився перемогою команди з Харківщини 4:2. У виїзному матчі першим вдалося відзначитися гостям. Перед самою перервою Сергій Лавренов вивів сахновщан уперед – 0:1. В середині другого тайму господарі залишилися в меншості, але без огляду на це вони зуміли зрівняти рахунок на 80-й хвилині матчі. Однак за дві хвилини Олександр Суєцький, який вийшов на заміну, повернув партнерам лідерство у матчі – 1:2. Його гол став останнім у цій зустрічі.

2:1 – «Колос» виграє другу гру у «АГРО-КМР» і з загальним рахунком 6:3 виходить у бажаний півфінал, де зустрінеться з криворізьким ХФК «Пенуел». З цією командою сахновщани вже грали у першому колу чемпіонату Дніпропетровщини. У кінці квітня «Колос» у рідних стінах здобув перемогу 5:1.

– Ми знову повністю переграли «АГРО-КМР», як і в першому матчі. Ми не ставили задачу грати по рахунку. Так, ми мали гандикап у два м’ячі, однак якщо пропустити першими, може з’явитися мандраж. Тоді психологічна перевага буде на їх боці, через що можуть виникнути для нас серйозні проблеми. Цього не хотілося допускати, тому ми з перших хвилин пішли в пресинг. В стартові 30 хвилин повинні були забивати чотири-п’ять голів, вони нічого не створили за цей час. А потім в кінці тайму у них був просто відмінний момент. Суперник пробивав з лінії воротарського майданчика, втім нас добряче виручив воротар Ігор Швайченко. А після цього моменту ми повели в рахунку. Сергій Лавренов з метрів 30-ти забив у дев’ятку. Можна сказати, цей гол зняв напругу в матчі, стало набагато легше, – розповів медіа «Слобідський край» головний тренер «Колоса» Роман Какадій.

«З’явився хороший колектив»

За словами наставника сахновщан, другий тайм пройшов за сценарієм першого матчу – на зустрічних курсах.

– Суперник намагався атакувати впродовж всієї другої половини гри, без огляду на те, що вони залишилися в меншості десь в середині другого тайму. Ми якось і не помітили цього видалення, оскільки після замін наша гра трохи розладилася. Вони все ж таки зрівняли рахунок, але ми одразу забили у відповідь. Олександр Суєцький замкнув простріл з флангу. А після того, як зробили 2:1, м’яч був під нашим контролем і просто вже обидві команди догравали матч. Після другого пропущеного голу вони опустили руки, оскільки розуміли  що забити три м’ячі за 10 хвилин у меншості вкрай важко, – ділиться Роман Какадій.

Головний тренер «Колоса» задоволений грою команди в останніх матчах, це стосується і товариських, і двох кубкових.

– Мало допускаємо помилок, контролюємо гру, багато створюємо моментів, правда, з реалізація є певні проблеми. А так все влаштовує, всім задоволений. Загалом, у хорошій формі підходимо до відновлення чемпіонату Дніпропетровщини. Друге коло відкриваємо у суботу, 5 серпня, домашнім матчем проти «Донбасу». Наразі у нас з’явився хороший колектив і це дуже радує, – зазначає наставник сахновщан.

Лозівський «Авангард», як і «Колос», теж вийшов у півфінал. Підопічні Ігоря Рахаєва після домашньої перемоги над «Агросферою» з села Юр'ївка Дніпропетровської області 1:0, на виїзді зіграли 1:1. За путівку у фінал лозівчани сперечатимуться з донецьким «Донбасом». Коли відбудуться півфінальні матчі наразі невідомо.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як на молодіжному чемпіонаті Європи збірна України за участю гравців з Харківщини зіграла проти Хорватії, Румунії, Іспанії та Франції.

Більше новин селища Сахновщина та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Більше новин міста Лозова та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.