Ігри Нескорених 2025: хто представлятиме Харківщину

08.07.2024 16:50 Спорт

Двоє представників Харківщини ввійшли до складу збірної України на міжнародні змагання серед військових і ветеранів «Ігри Нескорених» (Invictus Games Vancouver Whistler 2025). Турнір відбудеться у Канаді в лютому 2025 року. 

Як повідомляє медіа «Слобідський край» з посиланням на Мінветеранів, загалом, у національних відбіркових змаганнях брали участь 329 військових і ветеранів з різних регіонів. Кольори України на Іграх захищатимуть 35. Серед них – двоє представників Харківщини: молодший сержант ЗСУ Роман Полтавець і рядовий Михайло Тарасенко.

Роман Полтавець, представник Харківщини в складі збірної України на змаганнях «Ігри Нескорених Фото: Фейсбук-сторінка Invictus Games: Team Ukraine

Фото: Фейсбук-сторінка Invictus Games: Team Ukraine

Роман Полтавець поранений під час наступу на Харківщині внаслідок ворожого обстрілу в червні 2022 року.

Михайло Тарасенко, представник Харківщини в складі збірної України на змаганнях «Ігри Нескорених Фото: Фейсбук-сторінка Invictus Games: Team Ukraine

Фото: Фейсбук-сторінка Invictus Games: Team Ukraine

Михайло Тарасенко поранений у серпні 2023 року поблизу Малої Токмачки Запорізької області внаслідок підриву на міні.

Учасників змагань відбирали за критеріями міжнародної Фундації The Invictus Games Foundation. Комісія брала до уваги не лише спортивні досягнення ветеранів, а й реабілітаційні та соціальні фактори. 

Ми писали, поранений військовослужбовець з Лозової взяв участь в Іграх Нескорених.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram