Слобожанські гвардійці здобули нагороди на змаганнях «Сильні України»

29.08.2024 18:54 Спорт

У місті Рівне відбувся заключний етап другого всеукраїнського туру змагань з адаптивних видів спорту серед ветеранів «Сильні України».

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на 5-ту Слобожанську бригаду НГУ.

Захід зібрав рекордну кількість учасників – понад 200 спортсменів з 17 регіонів України. Переважно це були ветерани Сил оборони України, однак свої сили демонстрували і діючі військовослужбовці, серед яких чимало гвардійців, що отримали поранення під час захисту України.

Так Слобожанські гвардійці вибороли 13 призових місць у веслуванні на тренажері, жимі лежачи, аеробайках та в ривку гирі.

– Крім того, спорт однозначно сприяє підвищенню самооцінки та самоповаги, а також соціалізації та підтримці позитивних стосунків з іншими ветеранами, допомагає нашим пораненим побратимам відчувати себе сильнішими та успішними! – вважає начальник фізичної підготовки та спорту 5-ї Слобожанської бригади Сергій Кіяшко.

Нагадаємо, що у вересні збірна України з футболу проведе два матчі Ліги націй 2024/25. До основного списку гравців, що готуватимуться, до цих поєдинків потрапили три гравці з Харківщини.

Також ми розповідали, що спортсменка з Харкова стала дворазовою чемпіонкою Європи з шашок-100.