За тиждень на Харківщині на мінах підірвалося троє людей

24.07.2023 15:21 Суспільство

З 17 по 23 липня у Харківській області сталося три підриви цивільних людей на вибухонебезпечних предметах. У результаті одна людина загинула.

Про це на брифінгу розповів речник ДСНС у Харківській області Євген Василенко, повідомляє «Слобідський край».

Так, 20 липня у селі Верхній Байрак Балаклійської громади неподалік свого подвір’я 48-річний чоловік натрапив на протипіхотну міну. Внаслідок вибуху він отримав травми та був ушпиталений.

21 липня поблизу села Турове Золочівської громади Богодухівського району на протитанковій міні підірвався трактор К-750. Внаслідок вибуху сталася пожежа, полум’я охопило 20 квадратних метрів території. Технікою керували дистанційно, тому постраждалих серед цивільного населення не було.

23 липня біля села Пильна Харківського району на протитанковій міні підірвався автомобіль «Нива». Від отриманих травм водій загинув на місці, його особа наразі встановлюється правоохоронцями.

Впродовж минулого тижня піротехнічні підрозділи ДСНС здійснили 308 виїздів для виявлення та ліквідації вибухонебезпечних предметів. Всього знешкоджено 529 боєприпасів.

Раніше ми писали, що з 10 по 16 липня у Харківській області сталося три підриви на вибухонебезпечних предметах. У результаті четверо людей отримали поранення.

Нагадаємо, наприкінці червня на околиці Ізюма сапери знищили дев’ять мін «Пелюстка», котрі були добре замасковані.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.