Допомога ЗСУ: як лісівники Харківщини підтримують військових

31.07.2024 16:20 Суспільство
Лісівники забезпечують фронт деревиною/Фото: Слобідський край Лісівники забезпечують фронт деревиною/Фото: Слобідський край

Лісівники ДП «Ліси України», до складу якого входять лісові господарства Харківщини, від початку повномасштабного вторгнення активно допомагають ЗСУ.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», про це під час робочої поїздки на Харківщину 25 липня розповів генеральний директор ДП «Ліси України» Юрій Болоховець.

За його словами, тільки нинішнього року допомога військовим склала 257 мільйонів гривень. Також Силам оборони цьогоріч безкоштовно надано 110 тисяч кубометрів лісопродукції. 

У тому числі лісівники Харківщини та Полтавщини відправили на фронт 5647 кубометрів деревини. Це дрова, пиломатеріали та лісоматеріали круглі.

Деревина на фронті використовується для опалення та будівництва технічних споруд, зокрема кухонь, санітарних зон та облаштування побуту.

Крім цього, для потреб військових ДП «Ліси України» від початку війни передані 1100 автомобілів.

«Допомагати військовим – обов’язок кожного свідомого громадянина», – зазначив Юрій Болоховець.

Ми писали, що волонтери громадської організації «Добра справа +» із Сахновщинської громади шиють одяг для захисників.

У селищі Слобожанське Кегичівської селищної ради відбувся турнір з футболу «Кубок Героїв Збройних Сил України» Кегичівської селищної ради 2024 року, на якому збирали кошти для допомоги військовим