На Харківщині за тиждень сапери знищили майже 400 ворожих боєприпасів

20.08.2024 12:49 Суспільство
Сапер за роботою / Фото ілюстративне, ДСНС Сапер за роботою / Фото ілюстративне, ДСНС

У Харківській області за тиждень, що минув, сапери ДСНС України виявили та знешкодили 380 одиниць вибухонебезпечних предметів. 

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу сказав речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко.

За словами Євгена Василенка, за тиждень з 12 по 18 серпня здійснено 300 залучень, розміновано 380 ворожих боєприпасів. І хоча минулого тижня ніхто з цивільних не постраждав від підривів ворожих боєприпасів, але мінна небезпека у Харківській області залишається високою.

– За минулий тиждень підривів населення на вибухонебезпечних предметах не зафіксовано, але спочатку бойових дій унаслідок підривів загинули 92 особи та 239 осіб було травмовано, – підкреслив Євген Василенко.  

За його словами, зараз у Харківській області працюють 42 піротехнічних розрахунки, 227 саперів, 104 одиниці техніки, в тому числі 12 одиниць машин механізованого розмінування.

Нагадаємо, Харківська область залишається однією з найбільш замінованих областей в Україні. Після деокупації регіону ймовірно забрудненою вибухонебезпечними предметами вважалася територія площею близько 1 мільйона 256 тисяч гектарів.

Станом на зараз у Харківській області розмінування потребують 189,225 тисячі гектарів земель сільськогосподарського призначення. Над розмінуванням земель сільськогосподарського призначення працюють 79 урядових груп протимінної діяльності.