Як «Бухгалтер» нищить ворога дронами

31.01.2024 17:51 Суспільство
Фото: скриншот з відео Фото: скриншот з відео

Сергій – військовослужбовець прикордонної бригади «Сталевий кордон». До повномасштабного вторгнення працював у будівельній компанії, мав спокійне життя і щасливу родину. Та 24 лютого 2022 року для майбутнього прикордонника все змінилося, як і для кожного українця.

Історію бійця медіа «Слобідський край» розповіли у прикордонній бригаді «Сталевий Кордон».

Сергій одразу пішов до ТЦК і став на захист держави, обрав, як він каже, сторону світла. На війні отримав псевдо «Бухгалтер», бо в цивільному житті працював саме за цією спеціальністю.

– Я непогано заробляв, вистачало на життя й забезпечення сім’ї. Для мене найголовнішим у житті була моя сім’я – дружина та донька. Коли почалася повномасштабна війна, прийшов час обирати, і я пішов воювати, вибрав для себе професію оператора БПЛА, – розповідає боєць.

Чоловік проводить розвідку місцевості, передає координати побратимам для ураження ворожих цілей.

– Війна навчила мене розрізняти звуки, розуміти, що, звідки й куди летить. Також я став більш зібраним, стриманим і стійкішим, – каже військовий.

Найбільше «сталевий прикордонник» мріє про Перемогу України й зустріч з дружиною та донечкою.

Раніше ми писали про Аню – військовослужбовицю 92-ї окремої штурмової бригади. На захист України жінка стала ще у 2020 році. У цивільному житті жінка повністю реалізувалася – є дружиною, мамою трьох дітей, педагогом та спортсменкою. А нещодавно вона отримала відзнаку Головнокомандувача ЗСУ «Золотий хрест».

А також про 28-річного Петра – штаб-сержанта і командира танка 3-ї окремої танкової Залізної бригади, що звільняла Харківську область. До повномасштабного вторгнення чоловік працював у Польщі й Німеччині.

Та про Сергія, який з перших днів повномасштабної війни добровільно пішов до війська. Спочатку був піхотинцем в одній з механізованих бригад, визволяв Херсонщину. Однак поранення похитнули здоров’я захисника, тож він вирішив перевестися в артилерію харківської 92-ї ОШБр.