Як колишньому військовослужбовцю змінити банк для виплати пенсії онлайн: алгоритм дій

04.09.2024 10:20 Суспільство
Фото: argumentua.com Фото: argumentua.com

З’явилася нова можливість для колишніх військовослужбовців: вони можуть змінити банк для виплати пенсії, не виходячи з дому. Раніше вони могли отримувати пенсію тільки через Ощадбанк. 

На вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України для пенсіонерів, яким пенсію призначено відповідно до Закону України від 09.04.1992 № 2262-XII «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», реалізовано можливість зміни банку для виплати пенсії. Донедавна виплата пенсій таким пенсіонерам здійснювалася лише через АТ «Ощадбанк».

Попередньо визначтеся з банком, в якому ви бажаєте отримувати пенсію, та відкрийте рахунок. 

Подати відповідну заяву можна онлайн, виконавши сім нескладних кроків: 

  1.  На вебпорталі Фонду (https://portal.pfu.gov.ua) треба авторизуватися за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП) та натиснути кнопку «Увійти».
  2. В особистому кабінеті на панелі ліворуч у розділі «Щодо пенсійного забезпечення» оберіть опцію «Внесення змін до пенсійної справи».
  3. У вікні, що відкриється, з переліку заяв оберіть опцію «Заява про зміну способу виплати пенсій осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».
  4. У заяві, що з’явилася на екрані, заповніть позначені зірочкою поля («*») та вкажіть виплатні реквізити нового банку. За потреби завантажте скан-копії документів, що підтверджують відповідні зміни.
  5. Надайте згоду на передачу та обробку персональних даних. Підтвердьте, що ви ознайомлені з необхідністю повідомляти органи Пенсійного фонду України про зміни, які можуть впливати на пенсійне забезпечення.
  6. Сформуйте заяву, підпишіть її КЕП та надішліть до Фонду.
  7. Із результатами опрацювання заяви можна ознайомитися в розділі «Мої звернення» на панелі ліворуч.

Раніше ми писали , що Укрзалізниця створила спеціальний резерв квитків для військових та їх сімей

Ми також надавали Інструкцію, як додати в «Дію» посвідчення ветерана. 

Автор:
Ірина Мнішек