Чи треба харків’янам вклеювати нове фото у паспорт під час війни: роз’яснення міграційної служби

11.07.2023 12:21 Суспільство
Фото: РБК-Україна Фото: РБК-Україна

У зв’язку із закінченням дії карантинних обмежень, запроваджених через пандемію COVID-19, в Україні відновлюються строки для вклеювання фотографій у паспорт громадянина України зразка 1994 року (у вигляді книжечки).

Як пише «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ГУ ДМС у Харківській області, до 1 серпня 2023 року вклеїти нову світлину в паспорт повинні громадяни України, які досягли 25- чи 45-річного віку в період з 13 березня 2020 року по 24 січня 2022 року. 

Якщо фотокартку не буде вклеєно, паспорт підлягає обміну на id-картку.

Але це не стосується документів, строк вклеювання фото в які настав під час дії воєнного стану. Якщо дата, коли особі виповнилось 25 чи 45 років, припадає на період з 24 січня 2022 року, тобто за місяць до 24 лютого 2022 року – строк вклеювання фотокартки в паспорт становить 30 календарних днів від дня припинення чи скасування воєнного стану.

«Це означає, що якщо у вас не вклеєне фото і строк вклеювання настав з 24.01.2022 і по теперішній час — ваш паспорт дійсний, як посвідчення особи та підтвердження громадянства. Перевірте уважно свої паспортні документи та за необхідності отримання додаткової інформації зверніться у будь-який підрозділ ДМС чи ЦНАП», – ідеться у повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно презентували онлайн-мапу медзакладів, де можна отримати психологічну та спеціалізовану допомогу з ментального здоров'я. Це онлайн-мапа «Надавачі медичної допомоги за напрямом: Психологічна та психіатрична допомога».

Нагадаємо, громади Харківщини почали втілювати проєкти обласних конкурсів. Раніше ми писали, що Харківщина ініціює розширення переліку громад, віднесених до території активних бойових дій. Також ми розповідали, що до відновлення Харківщини приєднаються нові міжнародні партнери.

Більше новин  Харківська область читайте на нашому сайті.