Чим можна протидіяти ударам КАБів на Харківщині

11.09.2024 14:37 Суспільство
Фото: ілюстративне Фото: ілюстративне

Минулого тижня росіяни завдали 134 удари по Харківській області з різного виду озброєння. Внаслідок цих обстрілів загинули сім людей та 145 постраждали. Повністю чи частково зруйновані 520 об’єктів інфраструктури.

Про це в етері телеканалу «Еспресо» розповів начальник ГУ Нацполіції у Харківській області Володимир Тимошко, пише «Слобідський край». 

Протидіяти ударам керованими авіабомбами на Харківщині поки що не можуть.

– КАБи не збиваються. Єдина можливість протидіяти – це завдання ударів по аеродромах базування авіації російської. Це єдина панацея. За добу 8 вересня прилетіло по області десять КАБів. Це КАБ-250 і 500. З керованими модулями, які дозволяють наносити ураження на відстані до 100 км від точки скиду. Тобто ворожа авіація – Су-34 у супроводі винищувача Су-35 – підлітає за 30–40 км до кордону, здійснює пуски одного чи кількох КАБів, і вони летять від Золочева до Куп’янська, – говорить Володимир Тимошко.

9 вересня по місту Куп’янськ російські військові скинули важку авіабомбу ФАБ-1500. Від удару загорілися три магазини, що не працювали. Площа пожежі склала 800 квадратних метрів.

Нагадаємо, місто Вовчанськ, в якому за п'ять кілометрів від держкордону з росією проживало понад 17 тисяч людей, від ударів артилерії та FPV-дронів нині майже повністю зруйноване.