Дрони помсти від матері розвідника Залізної бригади полетіли на позиції ворога

11.01.2024 14:51 Суспільство
Фото: МТРК «Місто» Фото: МТРК «Місто»

Мати розвідника 3-ї окремої танкової Залізної бригади Ігоря Рембача, який загинув на Харківщині у березні 2022 року, придбала побратимам сина два ударні дрони. Таким чином жінка хоче помститися за смерть сина та наблизити перемогу України.

Син Людмили Рембач, Ігор, жив на Хмельниччині. Ще у 2015 році, під час АТО, пішов добровольцем та захищав Україну поблизу Маріуполя. Після цього повернувся додому, працював трактористом у лісгоспі. З перших днів повномасштабного вторгнення Ігор Рембач вступив до лав ЗСУ, потрапив до Залізної бригади та боронив Харківську область. 

19 березня 2022 року життя чоловіка обірвала ворожа куля на Ізюмському напрямку. Ігорю було 34 роки, в нього залишилися дружина та троє дітей. Історію військовослужбовця розповіли на телеканалі «Місто».

– Від 14 до 19 березня вони виходили в розвідку. Він був розвідником. А 19-го числа його не стало, – згадує мати загиблого бійця.

В пам’ять про сина, каже жінка, вона хотіла задонатити волонтерам 20 тисяч гривень на один дрон, а вийшло – на два.

– Ми захотіли придбати для військових ударний дрон, щоб передати таким чином москалям «привіт». Від нас, від батьків загиблого сина. І пам’ять, і помста, і підтримка нашій Україні, щоб усе-таки ми перемогли. Ми дуже хочемо, щоб Україна перемогла. Бо якщо залишимося під москалями, нам життя не буде, – говорить Людмила Рембач.

FPV-дрони виготовив благодійний фонд «Волонтери Поділля», їх передадуть 3-й окремій танковій Залізній бригаді.  

Раніше ми розповідали про харків’янку Юлію, яка до повномасштабної війни жила в Одесі. 23 лютого 2022 року жінка приїхала у Харків до мами на день народження й, хоча квитки назад були вже куплені, вирішила залишитися у місті та почала займатися волонтерством. А зараз вона сидить в окопах та веде розвідку за ворогом з неба.

Та про бойову медикиню на псевдо «Стрілка», яка служить у бригаді «Спартан». Від самого початку повномасштабного вторгнення дівчина, не вагаючись, узяла до рук зброю та долучилася до лав українського війська.

А також про Сергія на псевдо «Батон» – військовослужбовця 120-го окремого батальйону 113-ї окремої бригади Сит ТрО. Чоловікові 55 років, у 80-х роках минулого сторіччя він служив у радянській армії в оркестрі московського гарнізону та навіть брав участь у парадах на «червоній площі».