Електрик з автоматом: історія одного військового 113-ї бригади Харківської тероборони

23.09.2024 14:35 Суспільство
Фото: Харківська окрема бригада ТрО Фото: Харківська окрема бригада ТрО

Володимир з позивним Монгол – боєць 113-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

Історію військовослужбовця на своїй сторінці у Facebook розповіла і виклала пресслужба 113-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ, повідомляє медіа «Слобідський край».

Народився Володимир у Лозівському районі Харківської області. Там минули його дитинство та юність. Після закінчення технікуму відслужив строкову службу, повернувся до цивільного життя і більше 20 років працював електриком на підстанції. Був майстром своєї справи, відповідальним і дисциплінованим. Його життя було спокійним і прогнозованим, доки не почалася війна.

На початку березня 2022 року Володимиру прийшла повістка. Не гаючи часу на роздуми, зібрався і разом зі своїм однокласником поїхали до ТЦК.

– Для мене не було іншого вибору, адже ще з дитинства батьки навчали мене, що Батьківщину треба захищати. Для мене Україна не просто територія. Це мої рідні, батьки, вся країна, яка потребує захисту. Я усвідомлював свій обов’язок і швидко адаптувався до нової реальності, – говорить чоловік.

Уже за три дні Монгол їхав до бойової частини. Разом із побратимами він ніс службу на блокпостах, захищаючи північні кордони Харківщини. Найскладнішими видалися випробування взимку 2023 року. Його підрозділ брав участь у запеклих боях під Невським, де умови були дуже важкими. Мороз до 20 градусів, мерзла земля, на якій доводилося копати окопи – усе це перетворило життя чоловіка на постійний бій не тільки з ворогом, а й з природою.

Каремат і спальник погано захищали від холоду, і кожна ніч була справжнім випробуванням. Монгол боявся відморозити ноги, тому постійно залишався у бронежилеті та берцях, по 4–5 днів не знімаючи їх. Але й ці випробування він долав достойно.

Та найважчими були не холод чи голод, а втрати побратимів. Володимир бачив смерть поруч із собою, і кожна втрата відбивалася глибоким болем у його серці.

Незважаючи на всі труднощі, чоловік продовжує служити у 209-му окремому батальйоні Сил територіальної оборони ЗСУ, бо вірить у нашу Перемогу. Він не може дозволити собі зупинитися чи здатися, адже за його спиною – Батьківщина, яку він поклявся захищати.

Раніше ми писали, що на службі у 92-ї ОШБр з’явився робот-мінер нової модифікації.

Також ми писали, як росіянин за національністю пішов захищати Україну.