Гідна перемога: ХНАДУ – лідер командного заліку I Олімпійських Ігор з Науки, Освіти, Технологій та Мистецтва

Promo
05.09.2024 10:33 Суспільство

Щойно відбулися Перші Олімпійські Ігри з Науки, Освіти, Технологій та Мистецтва, що проходили упродовж двох тижнів останнього літнього місяця (15 – 30 серпня) в м. Дубай Об’єднаних Арабських Еміратів, де викладачі та здобувачі вищої освіти Харківського національного автомобільно-дорожнього університету вкотре підтвердили свій високий науковий професіоналізм, гідно заявивши про себе на увесь світ.

На цьому престижному міжнародному науковому чемпіонаті команди кафедр економіки і підприємництва, менеджменту, обліку і оподаткування, а також будівництва та експлуатації автомобільних доріг ім. О.К. Біруля ХНАДУ здобули вагомі відзнаки, роботи яких були високо оцінені міжнародним журі у складі 27 Нобелівських лауреатів. 

Золоті нагороди в командному заліку завоювали команди факультету управління та бізнесу:

– команда під керівництвом проректора з наукової роботи, професора кафедри менеджменту, д.е.н., проф. Іллі Дмитрієва у складі деканеси факультету управління та бізнесу, професорки кафедри економіки і підприємництва, д.е.н. Інни Шевченко, завідувачки кафедри економіки і підприємництва, д.е.н., проф. Оксани Дмитрієвої, а також здобувачок вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні за ОПП «Економіка» Кіри Стогул і на другому (магістерському) рівні за ОПП «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Анастасії Петрик;

– команда під керівництвом завідувачки кафедри менеджменту, д.е.н., професорки Оксани Криворучко у складі професорки, д.е.н. Ірини Федотової, доцентки, к.е.н. Надії Бочарової, асистентки Яни Величко та здобувачки вищої освіти на другому (магістерському) рівні за ОПП «Менеджмент організацій і адміністрування» Віолетти Павленко.

Срібну нагороду в командному заліку виборола команда дорожньо-будівельного факультету під керівництвом доцентки кафедри будівництва та експлуатації автомобільних доріг ім. О.К. Біруля, к.е.н. Яни Догадайло у складі чотирьох здобувачів вищої освіти спеціальності 192 «Будівництво та цивільна інженерія» ОПП «Автомобільні дороги та аеродроми»: Антона Котенка, Ірини Демченко, Миколи Манька та Артура Шевченка.

В особистому заліку срібну нагороду одержала доцентка кафедри обліку і оподаткування факультету управління та бізнесу, к.е.н. Вікторія Вербицька.

Бронзову нагороду в командному заліку здобула команда факультету управління та бізнесу під керівництвом доцентки кафедри менеджменту, к.е.н. Тетяни Водолажської у складі доценток, к.е.н. Лариси Ачкасової та к.е.н. Ольги Гетьман і здобувачів вищої освіти на першому (бакалаврському) рівні за ОПП «Менеджмент організацій і логістика» Антоніни Закіпної та Микити Дегтярьова.

 Колектив ХНАДУ пишається вагомим науковим доробком професорсько-викладацького складу та здобувачів вищої освіти на такому престижному міжнародному чемпіонаті.

Ця перемога є визнанням високого рівня наукових досліджень, котрі зараз успішно проводяться в університеті, що підтверджує значний науковий потенціал викладачів та їхній внесок у розвиток сучасної науки і, безумовно, є гордістю ХНАДУ.

Принагідно зазначимо, що у Перших Олімпійських Іграх взяли участь 479 учасників із 60 країн світу, які представили свої роботи у 36 галузях науки та освіти, а також у шести видах мистецтва.

За підсумками чемпіонату були нагороджені 180 команд та вчених, а також освітян, інженерів і митців в індивідуальному заліку.

Топ-10 у загальнокомандному заліку за країнами виглядає так: перше місце – Китай, друге – США, третє – Індія, четверте – ОАЕ, п’яте – Австралія, шосте – Україна, сьоме – Німеччина, восьме – Болгарія, дев’яте – Греція і десяте – Норвегія.

Серед країн-учасниць у командному заліку Україна зайняла почесне шосте місце, здобувши повний комплект нагород.

Всього відзначено 16 українських команд, а також вчених, педагогів і митців в індивідуальному заліку з університетів, інститутів і коледжів, ліцеїв і гімназій Києва, Харкова, Дніпра, Полтави, Кременчука, Івано-Франківська, Миколаєва, Черкас та Одеси.

Харківський національний автомобільно-дорожній університет став лідером у командному заліку, здобувши дві золоті, срібну та бронзову нагороди, а також срібло в індивідуальному заліку.

Усі переможці та призери нагороджені відповідними дипломами, а отримані ними результати будуть відображені у міжнародних університетських рейтингах.

Пишаємося науковцями і студентами, які вкотре підтвердили найвищий рівень підготовки і наукового потенціалу усього колективу, гідно уславивши ХНАДУ на міжнародному рівні.

Щиро вітаємо переможців та бажаємо їм подальших успіхів у науковій діяльності, нових звершень і досягнень на міжнародній арені!

Нехай Ваші здобутки стануть натхненням для всіх, хто прагне до розвитку та вдосконалення!

Харківський національний автомобільно-дорожній університет завжди був і є лідером у науці та освіті.

Так тримати!