Харків’янину, який наводив ракети на українські АЕС, ТЕС та ТЕЦ, «світить» довічне

24.11.2023 10:58 Суспільство
Енергетика звинувачують у держзраді / фото Харківська обласна прокуратура Енергетика звинувачують у держзраді / фото Харківська обласна прокуратура

Харківська обласна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо 62-річного співробітника регіонального підрозділу «Укренерго» за фактом державної зради. 

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, 62-річний харків‘янин підтримував дружні зв‘язки зі своїм колишнім колегою, який мешкає на тимчасово окупованій території Луганської області. 

«Маючи повний доступ до робочої бази даних, харків’янин передавав своєму ексколезі інформацію про роботу об’єднаної енергетичної системи України та найуразливіших місць енергетичного комплексу держави. Після отримання необхідних даних про українські АЕС, ТЕС та ТЕЦ мешканець Луганщини передавав їх представникам рф», – повідомили у прокуратурі.

Надана інформація була необхідна окупантам для планування ракетних ударів з метою виведення з ладу електроенергетичного комплексу України. 

Правоохоронці затримали харків’янина в порядку ст. 208 КПК України. Нині він перебуває під вартою. Обвинувальний акт розглядатимуть у Дзержинському районному суді міста Харків. 

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно у Харкові СБУ затримала пропагандиста, який чекав на рф в Україні. 54-річний мешканець Харкова на власних сторінках у соцмережах прославляв і виправдовував дії російських військових та заперечував збройну агресію рф проти України. 

Також нещодавно СБУ безпеки затримала агента фсб, який збирав розвіддані про дислокацію та переміщення Сил оборони на прикордонних територіях Харківської області.

Раніше ми розповідали, як у місті Харків була ліквідована ворожа агентурна мережа, члени якої збирали розвіддані про маршрути переміщення ЗСУ, компромат на військовослужбовців та коригували удари російських ракет по місту Харків.