Харківщиною курсуватиме банк на колесах

23.02.2024 13:50 Суспільство
На Харківщині з’явився мобільний підрозділ банку на колесах/фото: ХОВА На Харківщині з’явився мобільний підрозділ банку на колесах/фото: ХОВА

Харківщина стала одним з перших регіонів України, де презентували банківське відділення на колесах. Мобільний підрозділ надаватиме послуги мешканцям прифронтових та віддалених деокупованих територій області.

Як повідомляє медіа «Слобідський край» з посиланням на заступника начальника Харківської ОВА Євгена Іванова, проєкт реалізовано завдяки співпраці обласної адміністрації з керівництвом АТ «Ощадбанк» та Міністерством економіки України.

Банк на колесах створений на базі автомобіля спеціального призначення і оснащений супутниковим зв’язком, автономним електроживленням, системою відеоспостереження та іншим обладнанням.

У мобільних підрозділах люди зможуть отримати чи здійснити грошові перекази, поповнити карткові рахунки, обміняти валюту, оплатити комунальні та інші платежі, отримати пенсію, соціальні виплати, заробітну платню тощо. 

Раніше ми писали, що у Харківській області виділяють близько 4 мільярдів гривень на пенсії щомісячно, щоб забезпечити виплатами близько 723 тисячі пенсіонерів, у тому числі тих, які проживають на окупованих територіях, а на щорічну індексацію пенсій в державний бюджет-2024 гроші заклали, але не в повному обсязі, тому фінансування буде обмеженим.