Харківська область отримала дитячу вакцину проти коронавірусу

12.01.2023 19:17 Суспільство
На пункти щеплення Харкова та області розподілять 3000 доз вакцини Comirnaty для дітей від 5 до 12 років.

Про це на брифінгу 12 січня розповів директор Департаменту охорони здоров’я ХОВА Максим Хаустов, передає «Слобідський край».

«Для щеплення дітей вказаного віку необхідна згода батьків або опікунів. Зараз ця вакцина розподіляється, тому батькам дітей, щоб дізнатися, де отримати щеплення, слід звертатися до сімейних лікарів», – зазначив Максим Хаустов.

Також Максим Хаустов зауважив, що лікарні Харківської області мають усі необхідні препарати для лікування COVID-19.

«Наразі ситуація з коронавірусом у Харківській області є абсолютно контрольованою, але Китай оприлюднив дані про ріст захворюваності, тому не виключаємо нові спалахи на території України. Закликаю всіх пройти повний курс щеплення. Для бустерної дози можна використовувати будь-яку вакцину», – сказав Хаустов.

У Харківській області на сьогодні працює 122 пункти щеплення, всі вони забезпечені вакцинами. Зокрема, в області є близько 65 000 вакцини CoronaVac, 7 000 – Comirnaty Tris від Pfizer та 4 500 – Janssen.

Актуальний список пунктів щеплення, графік прийому, контактний телефон і наявні вакцини можливо переглянути на сайті.

Нагадаємо, жителі Балаклійської, Ізюмської, Шевченківської, Великобурлуцької, Малинівської та Вовчанської громад Харківської області вже можуть отримати щеплення проти небезпечних інфекційних хвороб.

Нагадаємо також, що Балаклійська клінічна багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування, зруйнована окупантами, з 4 січня відновила роботу. Зараз у лікарні запрацює терапевтичне, хірургічне, неврологічне, інфекційне, акушерсько-гінекологічне відділення, а також відділення анестезіології та інтенсивної терапії.

Як жителям Харківщини звернутися по медичну допомогу, коли немає світла та зв’язку, розповіли в Департаменті охорони здоров’я ХОВА.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті.