Харківська область входить у трійку лідерів з формування підрозділів «Гвардії Наступу»

21.03.2023 17:19 Суспільство

У Харківській області триває набір до восьми штурмових бригад, що формуються в структурі МВС України. Добровольці вивчають, як поводитися зі зброєю, зокрема засвоюють основні правила стрільби, метання гранат, а також відпрацьовують алгоритм надання медичної допомоги.

Як повідомляє «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ХОВА, очільник області Олег Синєгубов відвідав тренування добровольців однієї зі штурмових бригад «Гвардії Наступу».

«Наша область входить у трійку лідерів з формування підрозділів «Гвардії Наступу». Ми перебуваємо в місці, де проводиться навчання та тренування військовослужбовців з використанням сучасних видів озброєння. По завершенні вишколу бійці поповнять склад високооснащених підрозділів Переможців – штурмових бригад «Гвардії Наступу». Всі хлопці мотивовані і вже рвуться відвойовувати наші території, звільняти Україну від ворога», – розповів Олег Синєгубов.  

Нагадаємо, долучитися до лав «Гвардії наступу» можна у 10 Центрах надання адміністративних послуг Харківської області (щоденно 09.00 – 16.00):

- Харків, проспект Архітектора Альошина, 11;
- Харків, вулиця Чернишевська, 55;
- Харків, Гімназійна набережна, 26;
- Мерефа, вулиця Культури, 2б;
- Богодухів, вулиця  Молодіжна, 2; 
- Краснокутськ, вулиця Миру, 127;
- Лозова, вулиця Грушевського, 2; 
- Первомайський, проспект Незалежності, 1; 
- Красноград, вулиця Більовська, 94;
- Зміїв, вулиця Адміністративна, 16.

Цей список розширюють, аби кожному добровольцю було зручно ознайомитися з умовами вступу до 8 штурмових бригад: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов».

Нагадаємо, приєднатися до формувань «Гвардії наступу» кличуть умотивованих та патріотичних громадян. Вони братимуть участь у звільненні тимчасово окупованих територій. Кампанія – не є мобілізацією населення.

Нагадаємо також, що у Харківській області запрошують добровольців приєднатися до воєнізованого підрозділу поліції нового зразка «Лють». Відбір відбувається за критеріями, визначеними Законом України «Про Національну поліцію».

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.